Състав на Апелативен съд - Бургас остави в сила определение

...
Състав на Апелативен съд - Бургас остави в сила определение
Коментари Харесай

Съдът потвърди запор на имота на Прокопиев в местността Буджака

Състав на Апелативен съд - Бургас остави в действие определение на Оценка за съвместимост - Бургас, с което е почетено настояването на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ), като е позволено поръчителство на бъдещите й искове с обща цена 199 051 065,19 лева, против пет правни субекта, обжалвали налагането на ограниченията: "възбрана " върху неподвижен парцел, благосъстоятелност на физически лица в гр. Созопол и "запори " върху банкови сметки, дружествени дялове и акции на посочените в настояването за поръчителство бъдещи ответници.
Делото е формирано пред Апелативен съд - Бургас по частната тъжба на пълномощника на ответниците по молбата за поръчителство на бъдещите искове: И.П. (Иво Прокопиев б.а.) и Г.П и юридическите лица: "А " АД, "С " АД, "А " ЕАД, "Л " АД, "Л " ЕАД, "А " ЕООД "Б " АД, "Л " АД, и "С " ЕООД. 
В нея се упорства обжалваното определение да бъде анулирано напълно, т.к. е погрешно, а настояването за налагането на обезпечителни ограничения, посочени от КОНПИ против имуществото на бъдещите ответници и на трети наранени страни, да бъде отхвърлено като безпричинно.
В постъпилия писмен отговор на КОНПИ са оспорени всички недоволства на жалбоподателите, в това число и тези, които се отнасят към бъдещото разрешаване на разногласието всъщност. Определението на първата инстанция се сочи за вярно.
Комисията декларира, че е почнала инспекция за установяването на противоречие в имуществото на лицето Иво Прокопиев за планувания в закона (ЗОПДНПИ/отм./) десетгодишен предходен интервал, по сигнал на Софийска градска прокуратура за привличането му като обвинен за осъществяването на закононарушение по работа. 
Проверката за времето от 16.01.2007г. до 16.01.2017г., във връзка с лицето, фамилията му и юридически лица, за които имало данни да са следени от него сочи на противоречие в размер на 14 191 710, 64 лева, надхвърлящо визираната в закона сума от 250 000лв. за целия посочен интервал, допълват от комисията. 
Според КОНПИ тези констатации изцяло покриват условието на закона за допускане на поисканото поръчителство, заради съществуването на задоволително данни, от които да се направи обосновано съмнение, че имуществото е нелегално добито и предстои на бъдещо лишаване от Държавата.
Апелативният съд е споделил извода Оценка за съвместимост - Бургас за налагането на поисканите обезпечителни ограничения и е удостоверил обжалваното определение като вярно.
Определението е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР