Състав на Апелативен съд – София потвърди определената на първа

...
Състав на Апелативен съд – София потвърди определената на първа
Коментари Харесай

Петимата задържани за смъртта на 18 афганистанци край с. Локорско остават в ареста

Състав на Апелативен съд – София удостовери избраната на първа инстанция мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на петимата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за каналджийство и причиняване гибелта на 18 афганистански незаконни мигранти, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата

Телата на починалите бяха открити в тайник в каросерията на камион, в който били транспортирани нелегално с още 34-има души по посока границата със Сърбия. Експертиза потвърди, че жертвите умряли в резултат на задушаване. Установено бе, че чужденците са минали със стълба телената ограда на границата с Турция. Дни по-късно, в горска околност в региона на Ямбол, са били натоварени във въпросния камион. В региона на " Траянови врата " на автомагистрала " Тракия " чужденците почнали да тропат, защото не им стигал въздухът. Камионът спрял едвам край с. Локорско. При типа на жертвите водачът и спътникът му избягали.

Часове по-късно петимата упрекнати за каналджийство са арестувани. За присъединяване в незаконната група обвиняване ще бъде предявено и на различен българин. Той бе арестуван в Гърция, в ход е процедура по изгонването му.

Съдът одобри тезата на Апелативна прокуратура – София, че събраните доказателства дават съображение да се допусна съпричастността към незаконното действието на всеки от упрекнатите. Взе поради и заплахата да извършат закононарушение и да се укрият.

Определението на Апелативен съд – София е дефинитивно и неподлежи на обжалване и митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР