Състав на Административния съд в Ловеч е отменил като незаконосъобразно

...
Състав на Административния съд в Ловеч е отменил като незаконосъобразно
Коментари Харесай

Съдът в Ловеч отмени решението да има площад на името на поп Кръстю в града

Състав на Административния съд в Ловеч е отменил като незаконосъобразно решение от 30 септември 2021 година на Общинския съвет в Ловеч, с което се именува площадът пред Художествена изложба " Проф. Теофан Сокеров " с името " Свещеноиконом Кръстю Никифоров ", това оповестиха от общинската администрация.

В претекстовете на решението се сочи, че не са изпълнени формалните условия за обществено обявяване на предлагането посредством средствата за всеобщо осведомление и друго обявяване.

Неизпълнението на процесуалните правила за издаване на общи административни актове е значително процесуално нарушаване, защото нарушава правото на присъединяване в процеса на лицата, чиито права и законни ползи се засягат от административния акт, се споделя още в претекстовете. Налице е незаконност на оспорения акт, заради което решението на Общинския съвет следва да се анулира.

Административното дело бе формирано по тъжба, подадена от кмета на Община Ловеч.

Решението на ловешкия съд не е обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен период, допълват от пресцентъра на Община Ловеч.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР