Съсобственикът на Юнион Ивкони Ивайло Константинов заяви, че след въвеждането

...
Съсобственикът на Юнион Ивкони Ивайло Константинов заяви, че след въвеждането
Коментари Харесай

След 25 години на пътя и 1 млрд. километра това са първите жертви в наш автобус! Коментира съсобственикът на „Юнион Ивкони”

Съсобственикът на „ Юнион Ивкони ” Ивайло Константинов съобщи, че след въвеждането на условието коланите да са наложителни за пасажерите в рейсовете от компанията са полагали старания това да се извършва, само че в последна сметка резултат не е имало.

След 25 години на пътя и 1 милиарда километра това са първите жертви в наш рейс, което е потресаващо за целия екип, сподели той в предаването „ 120 минути ” във връзка тежката злополука на автомагистрала „ Тракия ”, при която починаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

„ Когато беше изменен Законът за придвижване по пътищата и коланите станаха наложителни за всички транспортни средства, които имат съответното съоръжение, още в първите няколко месеца положихме неимоверни старания да издадем брошури и да обучим водачи и пасажери, само че това не докара до никакъв резултат. Всъщност сега и в леките коли коланите са наложителни на задните седалки. Да сте видели някой да си слага колан ”, попита Константинов.

Той разяснява и забележката на потърпевш от злополуката, че не е видял колани в рейса. „ Те стоят долу ниско на седалката от лявата страна, а закопчалката е от дясната.  Хипотетично можем да допуснем, че пасажерите мъчно виждат тези колани, макар че искащият да го откри доста елементарно и бързо го намира ”, уточни Константинов.

„ В никакъв случай не желая да кажа, че пасажерите са отговорни за това, че търсят колани и не ги намират. Разбира се, че водачът и стюардът са тези, които би трябвало да ги инструктират ”, означи той.

„ Това го правихме в продължение на цяла година и когато не срещаш схващане и никой не се пробва да управлява или глоби отговорните, явно това е мярка, която не работи и ние сами сме се отказали във времето от нея ”, съобщи Ивайло Константинов.

„ При нас водачът, който е управлявал рейса, няма никакви нарушавания, работи от 3 години във компанията ”, добави той.

„ Два часа след случая ръководителите на компанията издадоха заповед, с която освен инструктират, а към този момент и ревизират това по този начин ли е, само че както се споделя, след дъжд качулка ”, акцентира Константинов.

Той уточни също, че всеки от пасажерите с годен билет има застраховка.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР