Съсобственика на Локомотив Пловдив Христо Крушарски потвърди в ефира на

...
Съсобственика на Локомотив Пловдив Христо Крушарски потвърди в ефира на
Коментари Харесай

Христо Крушарски пред БНТ: Издигам сериозно кандидатурата си за президент на БФС

Съсобственика на Локомотив Пловдив Христо Крушарски удостовери в ефира на предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия желанието си да се кандидатира за поста президент на БФС по време на изключителния конгрес, който се чака да бъде плануван от централата по време на утрешния Изпълком.

В изявлението босът на " черно-белите " приказва и за мощното начало на отбора през сегашния сезон, като разгласи, че задачите пред тима на Александър Томаш са влизане в Европа.

" Ако чакаме всичко да е без спънки, няма по какъв начин да се случи. Имало е и по-тежки обстановки. Има възходи и падения, ние в Локомотив към момента не сме изгубили вярата. Продължаваме самоуверено и безконтролно напред. Имаме за цел влизане в Европа и мисля, че ще я реализираме. Там е пазара на стоката, която предлагаме ", стартира Крушарски.

" Сезонът още не е приключил, не се знае кой от двата тима (Локомотив Пд и Черно море) къде ще отиде. Аз съм работил с Илиан Илиев към 9 месеца, тъй че и той, и ние не сме се отказали от първите позиции в шампионата. За мен в Локомотив би трябвало да вършим театъра, а не цирка. При театъра можеш да напълниш стадиона, а това се вижда и от последните мачове. Подобни визити не сме имали от години, а се надявам, когато създадем и третата естрада да понапълни стадиона ", продължи той.

Собственикът на Локомотив Пловдив разяснява и настоящата обстановка в родния футбол, както и митингите против управлението на БФС, които доведоха до ексцесии в центъра на София тъкмо преди десетина дни.

" Обстановката в българския футбол е цирк, тъй като артистите са слаби. Мен може да ме оприличават на смешник, само че аз мога да бъде и единия, и другия. Аз върша това, което би трябвало да стане, с цел да се получат нещата. Това не беше митинг, а война, тъй като имаше кръв. Неправилно е да оправдаваме едните и да упрекваме другите. Полицията защо е там? Да всява почит. След като няма почит от полицията, какво желаеме от нея да пази футболни мачове и реда в страната. Всичко това можеше да се избегне. Този, който поема риска да провежда сходно нещо, би трябвало да е планувал и следствията. Какво променяме с този митинг?... Ако бяха влезели 10-15 хиляди индивида на стадиона, мислите ли, че полицията щеше да ги удържи ", показа Христо Крушарски.

Един от ръководителите на пловдивските " железничари " разкри още в ефира на Българска национална телевизия, че сигурно ще се кандидатира за президент на БФС на идващия избирателен конгрес, за който чака да бъде оповестена дата на следващия ден по време на изпълкома на актуалното управление на централата. Крушарски прикани още за оставките на Емил Костадинов и Йордан Лечков, само че не и тази на настоящия президент Борислав Михайлов.

" Утре чакам да чуя насрочване на дата за конгреса. Оставка би трябвало да подадат няколко индивида, които са в основата на тези ексцесии. Визирам Емил Костадинов и Йордан Лечков. Боби Михайлов няма по какъв начин да подаде оставка, тъй като той би трябвало да провежда конгреса. Ние ще отидем там и ще разберем кой ще бъде титуляра ", разгласи босът на Локомотив Пловдив.

" Какво значи почтен конгрес? Има 500 делегати и те пускат едни бележки срещу мен или срещу тях. Кой може да повлияе на това нещо? Нали видях предишния път какво се случи на гласуването - имаше представители и на Бербатов, и на Михайлов. Всички гледаха и брояха. Този път съществено издигам кандидатурата си за президент на БФС и стартирам да се сготвям програмата. Някои неща към този момент са набелязани и започнах да обикалям районите. Искам да успокоя хората от зоналните препоръки, че в случай че някой се тормози от това, че ще бъде заменен, тъй като си прави работата - няма такова нещо. Но в случай че някой си мисли, че е закрепостен, просто да си събира багажа занапред ", сподели още той.

Накрая Христо Крушарски приказва и за това какви са възможностите му да застане отпред на родния футбол, както и какви дейности ще предприеме, в случай че завоюва изборния конгрес.

" За момента възможностите ми са на 50/50. Аз играя феърплей и съм го посочил и във футбола. С мен сделки няма. Има работа. Който желае да работи с мен, ще работи. Който не желае, да лови гората. На първо място ще бъде гласувано доверие на селекционера на националния тим. Второ, всички тимове и професионални клубове ще би трябвало да стартират да работят за себе си, а не да гледат в паницата на другия. Най-важното нещо, което ще направя - съдиите ще имат тил, от който няма да се тормозят, а в случай че не свириш мача, както би трябвало, ставаш и си заминаваш ", приключи претендентът за президент на БФС.

Целия диалог с Христо Крушарски гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР