Съсобственика на „Алфа-групп“ Михаил Фридман е най-богатия жител на Лондон,

...
Съсобственика на „Алфа-групп“ Михаил Фридман е най-богатия жител на Лондон,
Коментари Харесай

Ето кой е най-богатият лондончанин

Съсобственика на „ Алфа-групп “ Михаил Фридман е най-богатия гражданин на Лондон, излиза наяве от класацията на сп. „ Форбс “ на градовете с максимален брой от най-богатите хора в света.
Състоянието на Фридман е към 15 милиарда $.
Лондон е на пето място в рейтинга на „ Форбс “. В английската столица живеят 55 милиардери, чието общо благосъстояние възлиза на 226 милиарда $.
„ От 55 милиардери, живеещи в столицата, едвам 20 са жители на Великобриткания. Останалите 35 милиардери за пристигнали в Лондон от 23 страни, измежду които са Индия, Исландия и Русия “, написа „ Форбс “.
Като най-богат гражданин на Лондон списанието дефинира Фридман, чието положение е 15 милиарда $. А в листата на най-богатите руснаци на Фридман е на седмо място.
Милиардерът е на 54 години. Освен съветско той има и израелско поданство. Освен това той не е данъчен дезертьор на Острова.
Сега Фридман и съдружниците му са се концентрирали върху развиването на капиталовата компания LetterOne.
LetterOne била учредена от Фридман и Герман Хан през 2013 година за вложение на средства, получени за каузи в една от най-големите съветски петролни компании ТНК-ВР, продадена на „ Роснефт “ за 14 милиарда $.
През декември 2018 година стана известно, че фондът LetterOne е дал на петролната компания на Фридман DEA Group средства за закупуването на самостоятелната мексиканска петролно-газова компания Sierra Oil & Gas. През 2019 година би трябвало да приключи обединяването на DEA с която е под контрола на BASF.
През 2017 година LetterOne купи английската верига магазини за здравословно хранене Holland & Barrett, учредена през 1870 година, за 2,3 млрд $.
Сред градовете на милиардерите преди всичко е Ню Йорк. В Голямата ябълка живеят 84 души, разпобагащи с над милиард $. Тяхното вкупом благосъстояние се равнява на 469,7 милиарда $. Москва е на трето място в тази ранглиста със 71 милиардери, „ струващи “ общо 336 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР