Същото облекчение преди шест години изпитаха и софиянците от “Младост,

...
Същото облекчение преди шест години изпитаха и софиянците от “Младост,
Коментари Харесай

Румен Русев – архитектът, който възроди “Красно село” и “Младост”

Същото облекчение преди шест години изпитаха и софиянците от “Младост ”, които за година и малко получиха облагородени зелени площи, детски градини и нови жилищни здания, както и такива с публично значение.

 

Точно в тази тенденция съперниците на Русев насочат най-вече рецензии, обвинявайки го, че при ръководството му строителството кипи. “Щом един план е легален, той ще бъде изпълнен ”, безапелационен е кметът на Красно Село, давайки си сметка, че тъкмо строителните планове обслужват потребностите на непрекъснато растящата ни столица.

 

До края на късия си мандат арх. Русев възнамерява да построи още една детска градина в ж.к. " Славия ". “Тя ще бъде за пет групи, само че нямам доверие в околните два месеца да съумея да провеждам поръчка, тъй като е обвързвано с много предварителна подготовка и доста неща, които би трябвало да се създадат преди да стартира самото планиране. За всяко едно нещо се изисква време, което си е по закони и по наредби ”, пунктуално коментира градоначалникът, който е замислил да направи и футболно игрище за жителите на “Хиподрума ”.

 

Има ли рецепта за сполучлив мандат, пък въпреки и къс, се питат бъдещите претенденти за София. Освен надълбоко вродената честност и родолюбие, присъщи за арх. Русев, триумфите му могат да се обяснят и с впечатляващата биография. Има приключено висше обучение в компетентност " Инженер по пътно строителство " и компетентност " Архитектура ". Административният му опит е като заместник-кмет на Столичната община - Район " Младост " от 15.03.2017 година до 04.06.2018 година, както и на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет още веднъж на “Младост ” и на “Красно село ”. Участва в комисиите по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и по запазване на околната среда, земеделие и гори в Столичния общински съвет.

 

Доброто име, което кметът построи измежду жителите на София резонно поражда въпроса няма ли по какъв начин в ръцете само че персони с неговия обсег, усърдие и почтеност да бъдат поверени съдбините на столицата, най-малко за един, само че този път цялостен мандат? “Все още повеждам диалози ”, сбит е архитектът и още веднъж се залавя за работа, тъй като тя чака точно на хора като него.

Източник: crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР