Също така, има диуретични свойства и е подходящ за бременни

...
Също така, има диуретични свойства и е подходящ за бременни
Коментари Харесай

Внимание! Разпространи с всички! Има го навсякъде около нас и помага при 100 болести, но аптеките го крият, защото е без пари! Това е


Също по този начин, има диуретични свойства и е подобаващ за бременни дами и за тези в менопауза.

Пролетта е най-хубавото време за събиране на реколтата от корени на глухарче, изключително при започване на април. Най-добре е да го събирате от места, които са по-малко нечисти, като области надалеч от града и пътя.

Може би не знаете, само че всички елементи на глухарчето имат лечебни свойства. Листата му са богати на витамини и можете да ги консумирате в салати, или с картофи и яйца.
Стъблото на глухарчето има силата да облекчава стомашни проблеми, да подтиква функционалността на жлъчния мехур, да контролира обмяната на веществата, и да пречиства кръвта. Също по този начин, стъблото може да се ползва за лекуване на диабет, а млякото от стъблото може да се употребява за премахване на брадавици.

В допълнение, хората могат да употребяват цвета на глухарчето, с цел да си подготвят домакински сироп. Той ще помогне на тялото да пречисти кръвта, ще облекчи кашлицата и ще усъвършенства храносмилането.

Рецепта за сироп от глухарче

 

Залейте с 3 литра вода 400 жълти цвята от глухарче. След това нарежете 4 портокала и 4 лимона на филийки и ги прибавете към сместа. Оставете ги да престоят по този начин за 24 часа.

След 24 часа, прецедете сместа и поставете в тенджера. Добавете 2 чаши захар и варете в продължение на 30 минути.

Махнете от огъня откакто заври и се сгъсти задоволително. След това, поставете сиропа в стерилизирани буркани. Може да го употребявате при лекуване на простуда, кашлица или бронхит.

Корен от глухарче – изгоди за здравето и свойствата, които могат да преборятрака:

Глухарчето е от дълго време употребявано и известно със своите лечебни свойства. В днешно време, актуалната медицина удостоверява изгодите за здравето на това цвете и споделя, че е в положение даже да лекува рак.

Ако желаете да подготвите и да съхраните корени от глухарче е належащо да ги обелите, нарежете и да ги оставете да изсъхнат на чист въздух. Оставете ги да съхнат в продължение на 2 седмици или до момента в който не станат толкоз нежни, че да се трошат под пръстите. Когато изсъхнат ги поставете в буркан и го съхранявайте на мрачно и хладно място.

Корените от глухарче са в положение да пречистят бъбреците, черния дроб, лимфата, и жлъчния мехур. Те са доста потребни при лекуване на камъни в жлъчката, запек, хепатит, акне, оток и ревматизъм. Освен това, те са ефикасни при дамите за предварителна защита и лекуване на проблеми с кърменето, кисти, тумори и рак.

Ето по какъв начин можете да приготвите чай от глухарче:

Изсушете, натрошете или накъсайте няколко листа от глухарче. Поставете ги по-късно в буркан, с цел да може да ги употребявате и в бъдеще. Запарвайте по половин чаена лъжичка от тази примес в чаша с вода и чаят ви е подготвен.

Друг вид е да се комбинират 60 грама пресни и 30 грама изсушени корени от глухарче. Сместа се слага в тенджера с 80 грама вода и щипка сол.

Изчакайте да заври, покрийте съда и оставете да къкри за към 20 минути. След това прецедете сместа и пийте по три чаши дневно написа myilifestyle.com.
 

budnaera.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР