Същността на социалната политика на БСП е конкретна помощ за

...
Същността на социалната политика на БСП е конкретна помощ за
Коментари Харесай

Александър Симов: Бяхме силата в социалната политика на правителството и трябва да продължим

Същността на обществената политика на Българска социалистическа партия е съответна помощ за всеки български жител
„ Същността на обществената политика на Българска социалистическа партия е съответна помощ за всеки български жител. Не да се занимаваме дали да променяме геополитическия си избор, такава тематика няма. Но има тематика да помогнем на българите в обстановка на рецесия, да им дадем повече пари и да им решим съответните проблеми. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Перник Александър Симов в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Той уточни, че пари за обществена политика могат да се намерят и това го сподели предходното държавно управление. „ Приехме най-социалния бюджет в историята на България и налозите не бяха вдигнати. Този обществен бюджет беше основан в условия на инфлация, с цел да помогне на хората “, означи Симов.

Социалистът напомни, че по време на ръководството на ГЕРБ през 2009 година, още веднъж в рецесия, те предложиха на българските жители постната пица на Дянков и стягане на коланите. „ Резултатът от това е, че България по този начин и не мръдна от последното място в Европейски Съюз по приходи и стопански напредък. Сега ние показахме, че можем да вършим добра обществена политика и при тези равнища на налозите. И актуализацията на пенсиите се случи, която беше отлагана толкоз доста години, и майчинските бяха увеличени, и яслите и детските градини станаха безвъзмездни “, разяснява претендентът за депутат.

По неговите думи, българските жители имат избор – дясната икономическа мисъл, която приканва за стягане на коланите, или в обстановка на рецесия, когато хората би трябвало да усетят поддръжката на страната, да я получат.

„ Затова ние, като социалисти, споделяме, че бяхме силата в обществената политика на ръководството и в този момент би трябвало да я продължим. Българите добре знаят в чия стратегия бяха заложени тези обществени ограничения и това, че други си приписват заслугата, приказва добре за тях “, акцентира Симов.

„ В обстановка на рецесия е доста значимо всеки български жител да знае, че най-малкото това, което инфлацията му изяжда като приходи, ще бъде обезщетено. Това е смисълът на съществуването на страната “, сподели още той.

В умозаключение Александър Симов прикани българските жители да излязат пред урните. „ Излезте да гласувате и покажете коя политика желаете да продължи – дали да се върнем към предишното във фигурата на Бойко Борисов, или да продължим напред със същата обществена политика. При по-висока изборна интензивност, обстановката в България ще бъде друга. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР