Същински сървайвър се разиграва всеки ден на Коматевско шосе между

...
Същински сървайвър се разиграва всеки ден на Коматевско шосе между
Коментари Харесай

Сървайвър на Коматевско и след ремонта за 7 милиона

Същински сървайвър се разиграва всеки ден на Коматевско шосе сред бул. „ Александър Стамболийски “ и крайния квартал на Пловдив. Задръстванията изправят на нокти водачите, изключително на градските рейсове. Каква е повода?



В този сектор, дълъг над 2 км, преди четири години беше изработен главен ремонт за близо 7 млн. лв. с концепцията да се разтовари трафикът. Проектът, квалифициран в Община Пловдив, предвиждаше две платна с разграничителна линия по средата, само че след изхарчените 8 млн. лв. (заедно с държавните пари за канализацията) булевардът си остава стеснен, с габарит единствено 7 метра, което даже с няколко сантиметра по-малко от предходния паваж. На процедура пътят е още по-неудобен, а колите се точат в индианска нишка, тъй като, за разлика от необятните тротоари и велоалеята, платното не е разширено, а " джобовете " за прекъсване не са разпределени вярно.

Собствениците на комерсиалните обекти също не ги е грижа къде ще стопират клиентите, с цел да пазарят, с дребни изключения, да вземем за пример за сладкарски произведения на " Попимон " и " Филкаб ". Хард водачите пък постоянно стопират на спешни, с цел да си свършат работа, макар че има знак, че паркирането е неразрешено. „ Най-големите тапи стават, когато стопират тирове, с цел да зареждат индустриални цехове. Като има един, зад него се подрежда опашка, тъй като нито можеш да изпревариш, нито да се върнеш “, разказва кривата обстановка Атанас Георгиев, който всеки ден върти кормилото из Пловдив.

Свързани вести Тодор Чонов, зам.-кмет по превоза: Обсъждаме по-високи наказания за погрешно паркиране Цехове и магазини минират трафика по натоварените пътища и булеварди
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР