Същевременно САЩ наложиха санкции срещу говорител на Хамас и ръководителите

...
Същевременно САЩ наложиха санкции срещу говорител на Хамас и ръководителите
Коментари Харесай

ЕС и САЩ санкционираха военното крило на Хамас, иранските заплахи срещу Израел били реални

Същевременно Съединени американски щати постановиха наказания против представител на " Хамас " и ръководителите на звеното за дронове в палестинската формация.

Санкциите на Брюксел включват заледяване на активите на Бригадите " Изедин Ал Касам " - военното крило на палестинската ислямистка формация " Хамас ", елитните ѝ сили " Нухба ", както и на въоръжено крило на " Ислямски джихад " - Бригадите " Ал Кудс ". Налага се и възбрана за директно и непряко финансиране на радикалните групировки, както възбрана за влизането им в Европейски Съюз.

Европейски Съюз към този момент е признал " Хамас " и " Ислямски джихад " за терористични организации, напомня Ройтерс.

Американското министерство на финансите през днешния ден съобщи, че постанова наказания на представителя на бригадите " Изедин Ал Касам " и на ръководителите на звеното за дронове в групировката.

Санкциите на Съединени американски щати са ориентирани против Худайфа Самир Абдала ал Кахлут, прочут още като Абу Убайда, който е представител военното крило на " Хамас " в Газа най-малко от 2007 година насам.

В черния лист са добавени и Уилям Абу Шанаб, пълководец на основаното в Ливан поделение " Ал Шимали ", Бараа Хасан Фархат, асистент на Абу Шанаб, пълководец на подразделението " Ал Шимали ", и Халил Мохамед Азам - чиновник на разузнаването.

Санкциите включват заледяване на активи на територията на Съединени американски щати.

" Министерството на финансите, в съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници, ще продължи да преследва мрежите за подкрепяне на " Хамас ", където и да работят те, в това число в киберпространството ", съобщи Брайън Нелсън, заместник-министър на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване.

Иранските закани против Израел са действителни

Заплахите за иранска офанзива против Израел са достоверни и действителни, съобщи през днешния ден представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, само че отхвърли да даде повече детайлности за възможното време и задачите ѝ, съобщи Франс прес.

Президентът Джо Байдън " е бил осведомен неведнъж от екипа си по национална сигурност " и Съединени американски щати имат намерение " да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че Израел може да се отбрани ", добави Кърби.

" Би било неуместно да не оценим личните си позиции в района, с цел да се уверим, че сме уместно готови ", уточни представителят.

Кърби още веднъж не даде детайлности за възможни напредвания на американски сили в района.

Рискът от разгръщане на продължаващия спор в Газа се усили след заканите на Иран против Израел, който беше упрекнат за удара, унищожил иранското консулство в Дамаск на 1 април. Тогава починаха 16 души, в това число двама генерали от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) - идеологическата войска на Иран.

Заклет зложелател на Израел и съдружник на " Хамас ", Иран заплаши " да накаже " еврейската страна след унищожаването на консулството му.

Израел и Съединени американски щати са " един до друг ", с цел да се опълчват на Иран, който заплаши да отвърне на неотдавнашния удар против консулството си в Дамаск, съобщи през днешния ден израелският министър на защитата Йоав Галант.

" Нашите врагове считат, че могат да разделят Израел и Съединени американски щати, само че става таман противоположното: те ни сближават и укрепват връзките ни ", сподели министърът в изказване след среща с американския военачалник Майкъл Ерик Курила, който е на посещаване в Израел.

" Готови сме да се пазиме на земята и във въздуха, в тясно съдействие с нашите сътрудници, и знаем по какъв начин да реагираме ", добави Галант.

При визитата си в Израел американският военачалник ще разиска " заканите за сигурността в района ", заяви министерството на защитата на Съединени американски щати. Американският президент Байдън даде обещание на Израел " непоколебима " поддръжка против Иран, показва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР