Същевременно представители на ГЕРБ-СДС са пред Столична община, за да

...
Същевременно представители на ГЕРБ-СДС са пред Столична община, за да
Коментари Харесай

Протестиращи пред Президентството: „Тук не е Москва, Убийци и импийчмънт


Същевременно представители на ГЕРБ-СДС са пред Столична община, с цел да изразят своята поддръжка към Украйна

Днес се навършва една година от нахлуването на съветските войски в Украйна. В няколко града в страната има проведени бдения и шествия. В Русе стартира спокойно шествие, а в Бургас украинци възпламениха свещи.

Под надпис „ Не на съветския гнет! България е с Украйна “ жители, развяващи български и украински флагове, се събраха пред Президентството в символ на взаимност с украинския народ.

Част от хората са там в символ на противоречие с позицията на президента Румен Радев по отношение на спора в Украйна като част от митинга „ Украйна – Европа – Свобода – Победа! “, проведен от Демократична България във връзка първата годишнина от войната на Руската федерация в Украйна. Те скандират „ Тук не е Москва ", " Убийци " и " импийчмънт ". Това, което желаят да кажат на президента е, че мирът идва тогава, когато агресорът си отиде. Хората желаят цялата международна общественост да се сплоти към концепцията най-сетне експанзията в Украйна да спре. 

Хората започнаха да се събират доста преди оповестения начален час - 19.00 часа, написа Българска национална телевизия.

" Слава на Украйна ", " Мир ", " Свобода " - това са апелите, които се чуват сега.

На шествието има доста младежи, украинци и даже руснаци, които споделиха, че са признателни за помощта, която България оказва на Украйна.

Шествието потегли от постройката на Президентството към 19.30 часа и би трябвало да стигне до „ Орлов мост “.

Пред Руската черква стачкуващите се стопираха с крясъци: " долу Путин ", " убийци " и " тук не е Москва ".

Десетки българи и бежанци от войната в Украйна се събраха и в центъра на Велико Търново с искане за прекъсване на съветската инвазия. Протестиращите против експанзията възпламениха 365 свещи – толкоз, колкото дни към този момент са бойните дейности сред Русия и Украйна.

Много хора пристигнаха и на площада пред Община Бургас. Нарисуваха гълъб на асфалта, а към разперените му криле бяха запалени свещи като знак на мира. Украинци, които са намерили убещиже в региона сложиха и обувки, които символизират починалите техни сънародници по време на войната.

В знак на взаимност във Варна бе проведен флашмоб.

В Пловдив пред църквата „ Света Богородица “ в Стария град също възпламениха свещи в символ на съпричастност с украинския народ в битката му за независимост.

И русенци се причислиха към националния митинг. С апели да се приключи съветската инвазия и гнет те се събраха в историческия център на града. Шествието мина през града и доближи крайната си точка - река Дунав - символичната връзка на България с Украйна.

Руски жители стачкуваха пред съветското посолство в София. Те осъдиха съветската експанзия и показаха, че знамето, което носят, символизира желанието за по-свободна Русия.

В знак на взаимност постройката на Столичната община на ул.„ Московска “ 33 беше осветена в цветовете на украинското знаме. Много представители на ГЕРБ-СДС са там, с цел да изразят своята поддръжка към Украйна. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР