Съществуват три различни "типа" дълъг КОВИД-19Това твърдят британски изследователи, цитирани

...
Съществуват три различни "типа" дълъг КОВИД-19Това твърдят британски изследователи, цитирани
Коментари Харесай

Описаха три типа дълъг Ковид-19

Съществуват три разнообразни "типа " дълъг КОВИД-19

Това настояват английски откриватели, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според специалистите от Кралския лицей в Лондон наподобява има три "подтипа " на положението, всеки от които със личен набор от признаци.

Изследователите са оценени данни за 1459 души с дълъг КОВИД-19 - дефинирани от създателите на изследването като проявяващи признаци в продължение на минимум 84 дни след заразяването. Изследваните лица са взели участие в изследването Zoe Health.

В предпечатната подготовка на проучването, оповестена в medRxiv, се твърди, че хората с дълъг КОВИД-19 наподобява са разграничени на три съществени групи.

Първата група включва човеци с неврологични признаци, в това число отмалялост, мозъчна мъгла и главоболие - най-често срещани измежду тези, които са се заразили, когато най-доминиращите варианти са били Алфа и Делта.

Изследваните лица от втората група са имали респираторни признаци, в това число болки в гърдите и зной. Те се откриват по-често измежду инфектираните по време на първата вълна на вируса.

Последната група изпитва разнообразни признаци, в това число сърцетуптене и мускулни болки, както и промени в кожата и косата.

Изследователите от Кралския лицей означават, че въпросните три подтипа са явни при всички разновидности.

Водещият клиничен създател доктор Клеър Стивс споделя: "Тези данни демонстрират ясно, че синдромът след КОВИД-19 не е единствено едно положение, а наподобява има няколко подтипа. Разбирането на главните аргументи за тези подтипове може да помогне при намирането на тактики за лекуване ".

"Тези данни също така акцентират нуждата грижите при дълъг КОВИД-19 да включват персонализиран метод, сензитивен към проблемите на всеки субект. Констатациите могат да оказват помощ за създаване на персонализирана диагностика и лекуване за тези човеци ", допълват откривателите.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР