Съществуват три различни типа дълъг COVID-19, твърдят британски изследователи, цитирани

...
Съществуват три различни типа дълъг COVID-19, твърдят британски изследователи, цитирани
Коментари Харесай

Британски изследователи разграничават три типа дълъг COVID-19

Съществуват три разнообразни " вида " дълъг COVID-19, настояват английски откриватели, представени от ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31928
Според специалистите от Кралския лицей в Лондон наподобява има три " подтипа " на положението, всеки от които със личен набор от признаци.

Изследователите са оценени данни за 1459 души с дълъг COVID-19 - дефинирани от създателите на изследването като проявяващи признаци в продължение на минимум 84 дни след заразяването. Изследваните лица са взели участие в изследването Zoe Health.

В предпечатната подготовка на проучването, оповестена в medRxiv, се твърди, че хората с дълъг COVID-19 наподобява са разграничени на три съществени групи.

Първата група включва човеци с неврологични признаци, в това число отмалялост, мозъчна мъгла и главоболие - най-често срещани измежду тези, които са се заразили, когато най-доминиращите варианти са били Алфа и Делта.

Изследваните лица от втората група са имали респираторни признаци, в това число болки в гърдите и зной. Те се откриват по-често измежду инфектираните по време на първата вълна на вируса.

Последната група изпитва разнообразни признаци, в това число сърцетуптене и мускулни болки, както и промени в кожата и косата.

Изследователите от Кралския лицей означават, че въпросните три подтипа са явни при всички разновидности.

Водещият клиничен създател доктор Клеър Стивс споделя: " Тези данни демонстрират ясно, че синдромът след COVID-19 не е единствено едно положение, а наподобява има няколко подтипа. Разбирането на главните аргументи за тези подтипове може да помогне при намирането на тактики за лекуване ".

" Тези данни също така акцентират нуждата грижите при дълъг COVID-19 да включват персонализиран метод, сензитивен към проблемите на всеки субект. Констатациите могат да оказват помощ за създаване на персонализирана диагностика и лекуване за тези човеци ", допълват откривателите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР