Съществуват симптоми, които за добро или за зло пренeбрегваме –

...
Съществуват симптоми, които за добро или за зло пренeбрегваме –
Коментари Харесай

Помощ - кашлям кръв!


Съществуват признаци, които за положително или за зло пренeбрегваме – зависи от темперамента на засегнатия, както и такива, които биха предиздвикали множеството хора да посетят доктор. Трети вид недоволства са такива, които биха тормозили и искрено – уплашили съвсем всекиго.

Малко хрема или слаб обрив на единия крайник могат да минат и изцяло незабелязани, само че кашлянето на кръв е мъчно да се подмине и появяването му внезапно измества фокуса на мисълта.

Причините за появяването на такова недоволство могат да бъдат няколко на брой, част от тях съществени, а други – безобидни. Определянето на казуса зависи и от „ терена “ на който се появява кръвта – дали човек си е „ здрав и прав “ или в противен случай -

от известно време не се усеща добре, страда от хронични болести или пък плашещият признак се съпътства и от други недоволства.

Какво се случва в белите дробове?

Кървавият секрет е допустимо да идва от там, и то нормално в подтекста на съществени болести. В взаимозависимост от тях, кръвта може да е ясна и алена, различен път във тип на жилки или потъмняла на цвят. Основните белодробни положения, способни да причинят подобен признак са белодробният тромбемболизъм, туберкулозата и белодробният карцином.
Белодробен тромбемболизъм
Най-често причина за това злощастие е тромб – кръвен съсирек, образувал се надалеч, нормално във вените на долните крака, откъснал се от там и пропътувал дружно с кръвта чак до съдовете в белите дробове. В един миг тромбът попада в съд, по-тесен от него, и го запушва.

Симптоми на подобен случай са внезапната болежка в белите дробове, учестеното дишане, задухът и съществуването на кръв в храчката. Тези положения от време на време са сложни за диагностициране, изключително в случай че не става въпрос за солиден тромбемболизъм.
Туберкулоза
Изненадващо, от време на време следите от туберкулозата се откриват при рентгенография на белите дробове по различен мотив. Възможно е човек да е боледувал без да си даде сметка за това.

Свързани публикации.. Белодробен тромбоемболизъм – диференциална диагноза и лекуване 0 Белодробен рак - за него може да сигнализира цялото тяло 0 Туберкулоза – по какъв начин се слага диагнозата? 0

Забелязана от пациента, или не, туберкулозната болест на белите дробове е способна да аргументи огнищно инфектиране, което може да засегне и кръвоносните съдове. Освен като остро протичане, тя може да има и продължителен ход, в който пациентът дълготрайно време страда от общо неразположение, субфебрилна температура (висока, само че не до стойностите на треска) и – кашляне на кръв.
Белодробен карцином
Един от сериозните модерни убийци. Злокачествените болести нормално се отразяват на целия организъм и с изключение на местни признаци – от изумения орган, се демонстрират и със систематични такива – намаляване на тегло като най-разпознаваем симптом.

Локалните прояви на белодробния карцином са най-често от упорита кашлица, която не се повлиява от общоприетите препарати, зной и болки в гръдния панер. Появата на кръв при кашляне е просрочен признак, който приказва за туморен разпад – в растежа си туморът може да ерозира стените на кръвоносни съдове. Същевременно нормално злокачественото новообразувание основава лични кръвоносни съдове, които обаче имат непълноценна стена и постоянно стават причина за кървене.

Носоглътката също може да е причина

При изкашлянето на тайни не всеки път е елементарно да се дефинира кой е техният източник – белите дробове или носоглътката, още повече, че секретите от носа постоянно се стичат по задната стена на фаринкса

и нервират гърлото.

Кръвотечение от носа, изключително случило се през нощта или останало неусетно по някаква причина, може да уплаши потърпевшия на сутринта във тип на изкашляне на кървясъл секрет. Източникът е доста елементарно да се локализира от елементарен обзор – открива се стичането на кръвта или пък засъхнала такава по фарингеалната стена.

Не бива да се не помни, че кръвотечението от носа или някъде другаде може да бъде признак и на недоброкачествен развой, разрастващ се там. В други случаи изобилното кръвотечение от носа е симптом на внезапно повишаване на кръвното налягане.

Съответно – инцидентното кървене от носа се случва, само че в случай че това е постоянно, щедро или по различен метод извънредно – консултирайте се с доктор.

При инфектиране венците могат да бъдат източник на кървене. Такава банална обстановка, в комбиниране с малко заплеснатост, е допустимо да заблуди човек и да го уплаши.

Във всеки случай при изкашляне на кръв най-разумният метод е да се потърси лекарска помощ за допустимо най-бързо определяне на източника и предприемане на лекуване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР