Съществуват редица доказани ползи за хората от притежанието на домашни

...
Съществуват редица доказани ползи за хората от притежанието на домашни
Коментари Харесай

Щастлива зона за животните с подкрепата на Fibank

Съществуват редица потвърдени изгоди за хората от притежанието на домашни любимци, в това число физически, душевен и прочувствени - от усилване на обществените умения до понижаване на риска от сърдечен удар. Да отворите дома си за правилен другар може да е верния лек за вас против голям брой проблеми.

Собствениците на домашни любимци ще се съгласят, че те могат да изпълнят сърцето ви с обич. Но е правилно и че единствено наличието на домакински любим може да помогне за възстановяване на цялостното здраве на този орган. Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията и Националният институт по опазване на здравето в Съединени американски щати са направили изследвания, свързани със сърцето, на хора, които имат домашни любимци. Констатациите демонстрират, че тези хора демонстрират намалено кръвно налягане, холестерол и равнищата на триглицеридите - всичко това в последна сметка може да сведе до най-малко риска от сърдечен удар. При прекарали сърдечен удар, положителната вест е, че пациентите с кучета или котки са склонни да имат по-добри равнища на възобновяване. По мнение на лекарите тези изгоди за свързани с обстоятелството, че домашните любимци оказват помощ за понижаване и управление на равнищата на стрес на своите притежатели.

Домашните любимци дават на стопаните си и прочувствени изгоди. Домашните любимци дават топлота и обич на възрастни, които нямат съответно обществено взаимоотношение с други хора, както и на други хора, които живеят сами. Има медицински утвърден клас лечебни животни, най-много кучета или котки, които посещават затворени хора, като да вземем за пример деца в лечебни заведения или старци в домове за възрастни. Терапията с домашни любимци се употребяват за пациенти с физически, обществени, когнитивни и прочувствени проблеми.

На въпроса къде да си изберем домакински любим дават отговор от Animal Rescue Sofia – млада българска организация, основана от доброволци с огромни сърца. През 2013 година те основават подслон Фермата -първия по типа си подслон за животни в България, изработен с даренията на хиляди хора. Благодарение на отдадеността си и денонощната работа, доброволците от Фермата досега са намерили дом за над 5000 четириноги другари. Въпреки проблемите те не се предават и сполучливо не престават да намират средства за активността си, за разлика от доста други благотворителни организации, които страдат от липса на финанси и стигат до банкрут.

Една от огромните български банки - Fibank (Първа капиталова банка) подава ръка на Animal Rescue и с помощта на направеното от банката дарениев приюта е издигната „ Щастлива зона “, която е извънредно значима за качеството на живот на животните. Зоната за свободна игра разреша на доброволците и осиновителите да поддържат връзка с кучетата в отзивчива среда, а животните са доста по-спокойни и се учат на взаимоотношението с хора, преди да бъдат осиновени.

В подслон Фермата вършат всичко допустимо да работят по проблемите с бездомните животни – банкет на изоставени и изгубени кучета, лекуване на болните, кастрация и връщане по места, намиране на осиновители, обучение и смяна на културата на развъждане на домашните любимци.

Можете да намерите повече информация за активността на Animal Rescue и на уеб страницата им:www.arsofia.com. Ако пък желаете да подпомогнете активността им със средства, можете да извършите това посредством подаяние на следната сметка:

Fibank, бул.„ Драган Цанков “ №37, гр. София, Драган Цанков 37,

IBAN в лв.: BG07FINV91501215999954; IBAN в евро: BG50FINV91501215999956

SWIFT: FINVBGSF

Титуляр по сметка: Фондация АР София, бул. „ Джеймс Баучер “ № 23.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР