Съществуват ред причини, поради които всеки от нас трябва да

...
Съществуват ред причини, поради които всеки от нас трябва да
Коментари Харесай

Кои са най-добрите спортове за бързо горене на калории

Съществуват ред аргументи, заради които всеки от нас би трябвало да спортува.Една от най-основните е нуждата да горим калории, поради заседналия метод на живот, който водят доста хора най-много поради работата си и неналичието на време за тренировки в забързаното ни всекидневие.

Празниците наближават и вместо да се помиряваме с мисълта, че след тях ще имаме да смъкваме няколко кг с апетит и ограничения, е по-добре да стартираме още в този момент да се грижим за своята фигура и да създадем табиет, който ще бъде потребен за тялото ни в дълготраен проект.

Най-честите неточности в битката против огромното коремче

Разбира се, с цел да практикуваме един спорт постоянно, той би трябвало да ни доставя наслаждение и в същото време да ни се отразява добре.

Във видеото горе разберете кардио упражненията или упражненията с тежести горят повече калории

Изследване на неправителствената организация „ Mayo Clinic “ демонстрира кои са едни от най-натоварващите спортове. Средното количество на силата, която се изразходва за един час при всеки от включените спортове, е изчислено за приблизително тегло от 70 кг при дамите и 90 кг при мъжете.

Ето и какъв брой калории изгарят другите спортове:

Нека да стартираме с обичайните спортове

Според проучването футболът е най-натоварващ измежду обичайните спортове – дамите със приблизително тегло 70 кг изгарят по 752 калории на час (ккал/ч), а мъжете със приблизително тегло 90 кг – 937 ккал/ч.

РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО КАЛОРИИ ГОРЯТ ДРУГИ СПОРТОВЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Баскетболът и тенисът горят по 584 ккал/ч при дамите и 728 ккал/ч при мъжете. Волейболът не изразходва толкоз доста сила, само че пък е много прелестен спорт. При него дамите горят 292 ккал/ч, а мъжете 364 ккал/ч.

Добра вест за феновете на голфа – той е даже по-натоварващ от волейбола – 314 ккал/ч при дамите и 391 ккал/ч при мъжете.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ 11 НАЧИНА КАК ДА ПРОМЕНИТЕ ТЯЛОТО СИ БЕЗ ДИЕТА

Не всеки е почитател на плуването, само че то постоянно е било един от най-хубавите спортове

за поддържане на добра фигура и положително физическо положение.

При плуването с постепенно или приблизително движение дамите горят приблизително па 423 ккал/ч, а мъжете 528 ккал/ч. Бързото плуване обаче гори доста повече калории - 721 ккал/ч при дамите и 892 ккал/ч при мъжете.

Ако не обичате да плувате, водната аеробика също е добър метод да се погрижите за тялото си, с нея дамите губят 402 ккал/ч, а мъжете 501 ккал/ч.

Ако не харесвате водата пък, може да пробвате единствено с аеробика. Обикновената аробика израходва 402 ккал/ч при дамите и 501 ккал/ч при представителите на мъжкия пол.

А в случай че не ви се нравят нито аеробиката, нито водата, в този момент е моментът да се насладите на зимните спортове .

Карането на ски или сноуборд горят по 314 ккал/ч и 391 ккал/ч. Карането на кънки на лед е даже по-натоварващо – изразходва 511 ккал/ч при дамите и 637 ккал/ч при мъжете.

Не всички са спортни натури, в случай че вие сте от по-мързеливите хора, които изключително през студените месеци избират да стоят на топло и да вършат нещо прелестно, то вашият спорт е боулингът – той гори 219 ккал/ч при дамите и 273 ккал/ч при мъжете.

Няколко пъти в месеца, комбинирано с някое друго упражнение у дома, също биха били задоволителни да сте в добра физическа форма.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Четете още:

Ето по какъв начин да ускорите метаболизма

Вижте до какво води постоянното пропускане на закуската

Много хора не знаят какъв брой калории би трябвало да одобряват ежедневно
СПОРТ ВНИМАНИЕ: Гъста мъгла на върха! Моци: Да не ни дават повече дузпи, да ги дават на този тим - Литекс, Етрополе Григор донесе победа за легенда на голфа, поигра и с милиардер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР