Съществуват политическа воля и необходимите условия за развитие на равнопоставено

...
Съществуват политическа воля и необходимите условия за развитие на равнопоставено
Коментари Харесай

Българо-руският диалог възстановявал доверието между ЕС и Русия, убеждава Радев

Съществуват политическа воля и нужните условия за развиване на равнопоставено и взаимноизгодно съдействие сред България и Русия . Това е декларирал президентът Румен Радев на среща с министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев през днешния ден на " Дондуков " 2.

Българският държавен глава припомнил, че по време на срещата му с президента на Русия Владимир Путин през 2018 година в Русия е бил възобновен и разговорът на най-високо равнище макар разликите по двустранни и интернационалните въпроси.
 Медведев към Борисов: Изтребители постоянно ще дойдат, значимо е газ да пристигна
Медведев към Борисов: Изтребители постоянно ще дойдат, значимо е газ да пристигна

Ние сме в НАТО и с Русия, съобщи Борисов

" Считам, че българо-руският разговор способства за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия , от което всички ние имаме интерес ", подчертал Румен Радев.

По думите му, Русия била стратегически сътрудник на страната ни в енергетиката , където имало огромен капацитет за задълбочаване на двустранните връзки. " Разбира се, при съблюдаване на значими правила като целенасоченост, конкурентност, бистрота , сигурност на доставките и изключително значимо за България - преференциална цена ", допълнил Румен Радев.

Президентът откроил и партньорството в областта на туризма, в която двустранните връзки били устойчиви и перспективни и добавил, че българската стопанска система може да предложи доста повече на съветския консуматор , който познава и цени качеството на редица български артикули.
 Преносът на газ ни се поставя, отсече Борисов пред Медведев
Преносът на газ ни се поставя, отсече Борисов пред Медведев

Има крупни планове, за които би трябвало да се поговори, сподели Медведев

От своя страна Медведев коментирал, че положителните връзки, които съществуват сред българския и съветския народ, следва да бъдат основа за първокласен скок в развиването на двустранните връзки и изключително в стопанската система. По думите на съветския министър председател от напъните на политиците и в двете страни зависи да се преодолее интервалът на застоялост в търговията и " сриването на икономическите връзки ".

Руският министър председател е поканил българския държавен глава на Петербургския интернационален стопански конгрес през юни т.г., на който да продължи разговорът за реализацията на плановете от общ интерес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР