Съществуват опасения, че болестта на Дикенс, отговорна за смъртта на

...
Съществуват опасения, че болестта на Дикенс, отговорна за смъртта на
Коментари Харесай

„Болестта на Дикенс“, която уби 4 милиона британци, се завръща – проверете нивата във вашия район

Съществуват опасения, че заболяването на Дикенс, виновна за гибелта на милиони във Викторианска Англия, се завръща след пандемията.

Туберкулозата или туберкулозата - известна още като " консумация " - е предизвикала гибелта на към четири милиона души сред 1851 и 1910 година Това е бичът на 18-ти и 19-ти век и е необятно показан в литературата на времето, с Чарлз Дикенс, Елизабет Гаскел и Самюел Ричардсън измежду създателите, пишащи за заболяването.

Смята се, че туберкулозата е едно от болесттите, засягащи Малкия Тим в „ Коледна ария “ на Дикенс. Въпреки че към този момент е лечима, туберкулозата към момента е вторият водещ заразен палач в международен мащаб след Covid-19. В Обединеното кралство случаите и равнищата на зараза спадат от 2011 година, защото здравните управляващи работят за елиминирането на заболяването.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) обаче споделя, че напредъкът към този момент е в застой. Случаите се усилиха по време на пандемията през 2021 година и по-късно ост...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР