Съществуват изпитани методи, които могат да ви помогнат да се

...
Съществуват изпитани методи, които могат да ви помогнат да се
Коментари Харесай

Десет народни трика срещу болежките

Съществуват изпитани способи, които могат да ви оказват помощ да се отървете от болката, в случай че не желаете да приемате медикаменти или просто не разполагате с такива. Ето 10 трика за облекчение на болежки от друго естество:

1. Яжте черен шоколад, с цел да успокоите възпаленото гърло

Според учени шоколадът може да потисне кашлицата и да облекчи болките в гърлото даже по-добре от стандартните средства за лекуване.

2. Пийте повече вода, с цел да облекчите признаците на мигрена

Лекото главоболие и тежката мигрена могат да бъдат породени от дехидратация. Неравномерният баланс на течности и електролити в тялото не разрешава на системите да действат вярно.

3. Приемайте куркумин, с цел да спрете болката, породена от инфектиране

Куркумата, фалшификация, която е много известна в Азия, намира необятно приложение в различната медицина с помощта на противовъзпалителните свойства на съставния елемент, съдържащ се в нея - куркумин. Някои изследвания съпоставят това вещество с стандартните медикаменти и откриват, че то е също толкоз положително за облекчение на болката, колкото ибупрофена.

4. Разтегнете мускулите, с цел да облекчите болките в гърба

Разтягането оказва помощ за освобождение на напрежението в мускулите, поддържащи гръбнака и усъвършенства диапазона на придвижванията и общата физическа подвижност.

5. Вдишвайте етерични масла, с цел да се отървете от главоболието

Етеричните масла имат релаксиращ и успокоителен резултат. Ето за какво могат да се употребяват за облекчение на главоболие, породено от стрес и тревога.

6. Пийте ментов чай, с цел да облекчите зъбобола

Ментата има обезболяващи свойства. Те оказват помощ за поощряване на релаксацията и облекчение на болката. Нещо повече, ментолът, съдържащ се в ментата, има антибактериален резултат.

7. Вани с британска сол против ставните болки

Английската сол е богата на магнезий, който контролира над 300 ензима в организма и усъвършенства работата на системите. Освен това отстрани токсините и понижава напрежението и възпалението.

8. Излезте на разходка, с цел да освободите ендорфини и да намалите болката

Физическата интензивност като извършения или разноски освобождават ендорфини и химикали в мозъка, които понижават болката. Освен това ендорфините предизвикват имунитета и провокират възприятие на еуфория.

9. Бананът облекчава стомашните болки

Бананите са богати на калий и витамин B6, които облекчават мускулните конвулсии и защищават от задържане на вода и възприятие на отичане.

10. Прилагайте топли компреси, с цел да се отървете от спазмите Топлината предизвиква отпущането на мускулите, понижава болката и облекчава дискомфорта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР