Съществуват фрази, които толкова пъти се използват в промотирането на

...
Съществуват фрази, които толкова пъти се използват в промотирането на
Коментари Харесай

Уникално..., Специално... - много банално!

Съществуват изречения, които толкоз пъти се употребяват в промотирането на един профукт, че в един миг към този момент стопират да бъдат ефикасни и даже могат да донесат негативи. Ако обещавате нещо и привлечете евентуален консуматор, само че се окаже, че изказванието ви не е правилно, ще го задържите ли за дълго? Вижте кои " обещания " е редно да изключите от речника на идната си акция.

„ Специална формула... “

Ако опитате да напишете това в Google, ще видите десетки страници с резултати на козметика, кучешка храна и диетични артикули, което тотално обезсмисля фразата. Ако всички формули са „ специфични “, това значи също, че има доста други артикули като вашия и той губи уникалността си.

Тази фраза на процедура значи, че за основаването на продукта е употребен някакъв теоретичен способ. По принцип основаването на продукта е тъкмо смесването на съставки до приемане на нещо ново. Което я прави още по-излишна. Да напишете „ Специална формула “ може да е целесъобразно, когато е съпроводено от статистически данни и резултати от проби. А в случай че толкоз държите да участва, най-малко дано не бъде явна и еднообразна.

„ Помага да... “

...преборите мазнините. Помага да заздравите косата и ноктите си. Помага да спите пълноценно и така нататък Какво в действителност значи „ оказва помощ “? И какъв брой оказва помощ? Можем да помогнем на някой чужд на улицата, с домакинските отговорности у дома... Идеята на продукта е да бъде потребен на някой, без да е нужно категорично да бъде упоменато.

„ Никой продукт/услуга не е по-добър! “

Замислете се над това за секунда. Можете да замените думата „ добър “ и с други епитети имена. На пръв взор, всеки остава с усещането, че продуктът или услугата е най-хубавият в своята категория. Но това в действителност значи, че този съответен артикул или услуга е не по-лош от останалото, което се предлага.

Например, на всеки почистващ препарат може да се твърди, че „ нито един сапун не почиства по-добре “, само че това не значи, че е най-хубавият. Просто значи, че е добър, колкото останалите. Напълно безсмислено. Същото се отнася и за потреблението на думата „ непостижим “.

„ Продуктът може... “

...да ви спести време, да ви подмлади с 20 години, да ви помогне да отслабнете и впрочем. Но не значи, че ще го направи – може да има и противоположен резултат. Шансовете са дребни, само че допустимо ли е? Разбира се, даже и да е единствено 0.1 %.

„ До ХХ % отстъпка! “

Да поговорим за подвеждането. Всеки път, в който прочетете този израз в магазина, помислете какво в действителност значи. Ако някой ви е споделил, че ще ви заплати до 10 лв. да разноските кучето му, ще очаквате ли да получите толкоз? Казвайки това, хората не са длъжни да ви дадат тъкмо тази сума.

Когато магазините употребяват фразата, евентуално значи, че има един-два преференциални продукта, заобиколени от други които са не толкоз привлекателни като цена. Ако оповестяват за 75% отстъпка, тя може да важи за нещо доста остаряло, което даже нямате интерес да купите. При една такава оповестена оферта, множеството продукти, които ще видите, са с отстъпка от 10 до 25 %.

„ Създаден от 100 %... “

Този израз също не споделя нищо, само че се употребява толкоз доста. На видно място написа „ Направен от 100 % памук/портокал/кафе зърна... “, само че в действителност на етикета са изписани още най-малко 5-10 неща, които продуктът съдържа. С потреблението на тази фраза само се декларира, че една съставна част е била чиста, без смес, преди да се добави към продукта.

По материал на Thebalancecareers.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР