Съществуващите ваксини може да предпазват от бразилския вариант на коронавируса,

...
Съществуващите ваксини може да предпазват от бразилския вариант на коронавируса,
Коментари Харесай

Ваксините може да предпазват от бразилския вариант на коронавируса

Съществуващите ваксини може да защищават от бразилския вид на ковид, откри проучване на Оксфордския университет, разгледало въздействието на естествените и провокираните от ваксини антитела върху другите варианти, съобщи Ройтерс.

" Данните демонстрират, че естествените и провокираните от ваксини антитела могат да обезвреждат тези разновидности, само че при по-ниски равнища - откри проучването. - И което е значимо, " бразилският " вариант Р1 може да е по-малко устойчив, в сравнение с се опасявахме в началото ".

Най-голям проблем за разработващите ваксини е разновидността, открит в началото в РЮА.

Учените са употребявали кръвни проби, както от преболедували, по този начин и от имунизирани с препаратите на AstraZeneca и Pfizer/BioNtech. Данните демонстрират съвсем трикратно понижаване на равнищата на обезвреждане на вируса от антителата, генерирани от имунизациите за бразилския вид Р.1 - сходно на намаляването, следено при разновидността, открит в началото в Кент, Англия.

" Тези данни допускат, че естествените и провокирани от ваксина антитела могат въпреки всичко да обезвреждат тези разновидности, само че при по-ниски равнища " - е изводът на експертите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР