Съществуващите ваксини би трябвало да са много ефективни за предотвратяване

...
Съществуващите ваксини би трябвало да са много ефективни за предотвратяване
Коментари Харесай

Южноафрикански имунолог: Ваксините би трябвало да осигуряват добра защита срещу Омикрон

Съществуващите ваксини би трябвало да са доста ефикасни за попречване на тежко боледуване и хоспитализация поради новия вид " Омикрон " на COVID-19, съобщи водещ южноафрикански имунолог, представен от Ройтерс.

Проф. Салим Абдул Карим съобщи също, че е прекомерно рано да се каже дали " Омикрон " провокира по-тежки клинични признаци от предходните разновидности.

Той акцентира обаче, че този вид наподобява по-заразен и е по-вероятно да болести хора с имунитет от имунизация или предходно боледуване. Затова се чака да усили случаите в страната до 10 000 на ден преди края на седмицата при 1858 в неделя.

" Въз основа на това, което знаем, и по какъв начин другите разновидности, предизвикващи безпокойствие, реагират на имунитета от имунизациите, можем да чакаме отново да следим висока успеваемост против хоспитализации и тежко боледуване, както и че отбраната от имунизациите евентуално ще остане мощна " - сподели на конференция проф. Абдул Карим, който беше основен съветник на държавното управление при първата вълна от COVID-19.

Предотвратяването на тежкото боледуване е главно функционалност на имунитета на Т-клетките, който е друг от този на антителата, блокиращи постоянно инфекциите. Така че даже (инфекцията) да убегне на антителата, е доста мъчно да убегне на Т-клетките, изясни той.

Откриването на разновидността в РЮА провокира доста мощна реакция по света и доста страни ограничиха транспортните връзки със страната, като постановиха и други ограничавания.

Световната здравна организация съобщи, че разновидността провокира доста огромен риск в международен мащаб за увеличение на инфектираните, въпреки и да са нужни спомагателни проучвания за оценка на капацитета му да убягва на имунитета от имунизациите и преболедуване.

Южноафхрикански лекари, грижили се за заболели с разновидността " Омикрон " настояват, че към този момент той наподобява провокира леки признаци - суха кашлица, тресчица, изпотяване. Все още обаче е рано за безапелационни изводи, тъй като лекарите могат да разясняват единствено положението на свои пациенти.

" Все още няма задоволително данни ", сподели проф. Абдул Карим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР