Съществуващите правила и дейностите по надзор на пазара трябва да

...
Съществуващите правила и дейностите по надзор на пазара трябва да
Коментари Харесай

Безопасност на играчките: Евродепутатите искат по-строги правила на ЕС за защита на децата

Съществуващите правила и дейностите по контрол на пазара би трябвало да бъдат засилени, с цел да се подсигурява сигурността на всички играчки, продавани на пазара на Европейски Съюз, в това число от страни отвън Европейски Съюз и онлайн.

В отчет, който ще бъде разискван и гласуван от членовете на Екологичен потенциал във вторник, ще бъдат прегледани основни въпроси за сигурността на играчките на пазара на Европейски Съюз. В него ще бъдат прегледани въпроси като нуждата от отбрана на децата от рискови химикали, провокациите, подбудени от новите технологии, вградени в играчките, и ограниченията за усилване на надзора на пазара.

Подчертавайки, че обвързваните играчки основават нови уязвимости и могат да съставляват риск за сигурността на децата, неприкосновеността на персоналния живот и психологичното здраве, се чака членовете на Екологичен потенциал да насърчат производителите да интегрират механизми за сигурност и сигурност в дизайна на своите играчки, да вземем за пример за отбрана от киберзаплахи, и ще изискат от Комисията да прегледа тези въпроси в законодателството на Европейски Съюз.

По отношение на електронната търговия, в отчета се споделя, че онлайн пазарите „следва да бъдат задължени да поемат по-голяма отговорност при обезпечаването на сигурността и сходството на играчките, продавани на техните платформи“, като да вземем за пример отстраняват рисковите играчки и предотвратяват повторната им поява.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР