Съществуващите формации какво направиха, освен че полегнаха на ГЕРБ и

...
Съществуващите формации какво направиха, освен че полегнаха на ГЕРБ и
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов за новото мнозинство: Добрите сили се ожениха за лошите

„ Съществуващите обединения какво направиха, като се изключи че полегнаха на ГЕРБ и Движение за права и свободи при първа опция? Всяка партия може да си предложи неин член в комисията, само че това гласоподаване (избирането на Делян Пеевски за член на комисията за промени в Конституцията – бел. ред.) е символно. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ юрист Николай Хаджигенов – един от водачите на придвижването „ Ние идваме “, която следва да прерасне в партия.
Готвим нов план на промени в Конституцията. Основния закон не бих го дал на Делян Пеевски, само че и на Христо Иванов, тъй като те нямат никаква визия какво ще се случи на процедура, т.е. дали техните оферти биха работили.
Според адв. Хаджигенов концепцията основният прокурор да бъде разследван от Върховния касационен съд е недъгава и неслучайно в Европа я има единствено в Португалия.

„ Пипането на Конституцията не е работа на един човек “, уточни той. По неговите думи по времето на ръководството на четворната коалиция болшинството е имало опция да прокара част от нужните промени в правораздаването, само че не са го създали.
Вместо да вършат правосъдната промяна на Христо, те взеха решение да създадат конституционната промяна на Христо. В правните среди ние ме в потрес всичките. Можеш да промениш закона за Министерство на вътрешните работи да разследваш основния прокурор, можеш да промениш Закона за правосъдната власт, не го правиш. Можеш да промениш Наказателно-процесуален кодекс в тази посока, не го правиш. По простата причина, че не знаеш и не ти стиска.
„ Добрите сили се ожениха за неприятните сили “, сподели още адв. Хаджигенов.

Главният прокурор изобщо не трябваше да бъде назначаван, уточни той. Според него Гешев е дал хиляди учредения да бъде отстранен, всяко негово деяние или безучастие.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР