Съществуващ на Земята газ, който може да е признак за

...
Съществуващ на Земята газ, който може да е признак за
Коментари Харесай

Възможен признак за живот е открит на Венера

Съществуващ на Земята газ, който може да е симптом за живот, са разкрили учени в атмосферата на Венера, заяви интернационалният екип с обява в сп. " Нейчър астрономи ", представена от международните организации.

Газът фосфин е засечен от два радиотелескопа, само че произходът му към този момент е неразбираем – дали е от незнаен към този момент развой или от някаква форма на живот. Възможно е той да е бил подбуден от неизяснени към този момент процеси на фотохимия или геохимия. Или по прилика със Земята в резултат на биологично произвеждане поради наличието на живот, се споделя в изследването.

Фосфинът се образува при земни условия от някои типове бактерии. Появява се при биологични процеси, при съществуването на микроби, живеещи в червата на животни, или в бедна на О2 среда като блата. Може да бъде създаван и индустриално.

Газът участва в планетите-газови колоси на Слънчевата система, само че при тях той не е от биологично естество.

Фосфинът, едно извънредно отровно вещество, добре се вписва в адската атмосфера на втората най-близко до Слънцето планета. Тя е формирана от токсична примес на въглероден диоксид и сярна киселина. Температурата на повърхността на Вечерницата е 470 градуса по Целзий, а атмосферното налягане е 90 пъти по-голямо от земното.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР