Съществуването на нова нова Лукойл коалиция, обяви на пресконференция в

...
Съществуването на нова нова Лукойл коалиция, обяви на пресконференция в
Коментари Харесай

Борисов: Има Лукойл коалиция

Съществуването на нова нова Лукойл коалиция, разгласи на конференция в партийната централа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя се състои от всички партии без Движение за права и свободи и Демократична България и е проличала в парламентарната енергийна комисия.

По-рано енергийната комисия не поддържа 1 лв/л отплата за бензина и дизела. " Не всичко е изгубено! Борбата продължава в пленарна зала! ", закани се Делян Добрев в обществените мрежи. На конференцията той сподели познатата скица с кораба с барелите съветски нефт, който купува " Литаско ", преработва го в Лукойл-Нефтохим в Бургас на ишлеме и продава готовите горива на 3,50. " Днес отхвърлиха да обложим с вноска Литаско, тя да отива във Фонда за енергийна сигурност. Там събираме запаси, с цел да компенсираме тока. Така можеше да компенсираме горивата. И горивата да станат 2,50 ", съобщи Делян Добрев.

Текстът, препоръчан от ГЕРБ обаче бил подсилен единствено Демократична България и Движение за права и свободи, само че по един техен народен представител липсвал и по този начин не минал. Добрев обаче се спря на предлагането на Демократична България за Лукойл, което е минало с гласовете на ГЕРБ - за назначението на необикновен шеф " в случай че те решат да затворят предприятието да се назначи подобен от страната, който да ръководи ". Според него е имало подобен в Италия и Австрия. " Не им го национализираме предприятието, слагаме шеф и то да работи. Този законопроект го приехме с няколко депутати от Политическа партия, само че Сабрутев гласоподава с Българска социалистическа партия и " Български напредък ". По нашия те гласоподаваха дружно " против ". По закона на Движение за права и свободи от предходната седмица, че не може да се изнасят модифицираните артикули от съветски нефт " за " бяхме единствено Движение за права и свободи, ГЕРБ и Демократична България, а четирите партии в обединението Лукойл бяха срещу ", изясни още някогашният енергиен министър, представен от " 24 часа ".

Добрев настоя, че предходната година Лукойл е работил с 50% съветски нефт. " Тезата, че не могат да работят с различен с изключение на с съветски нефт и че ще затворят в случай че не е подобен, сами потвърждават че не е правилно. Днес питах шефа на митниците. С дерогацията отново ще работят 50 на 50. Защо тази година работят на 90% - ми тъй като е с лев отстъпка. Но той не отива при потребителите. Като създадем опит тая дерогация да е за българите, обединението Лукойл гласоподава срещу ", нападна той Българска социалистическа партия, Политическа партия, " Възраждане " и " Български напредък ".

От ГЕРБ показаха, че служебният кабинет дава обещание да таксува Лукойл със свръх облага. " Това зависи дали ще си върнат компаниите в България и в края на годината техният счетоводител какъв брой ще напише, че е облагата. Ние се молим те да не ни излъжат. Ако няма закон, който да им взема разликата сред брента и уралския петрол, всичко зависи от положителната им воля ", счита обаче Делян Добрев. А Борисов уточни, че тази година за изсмукали облаги от 2,1 милиарда и попита за какво не дадат 700 млн. от тях в този момент, а не да се чака следващата година.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР