Съществуването на демократична и правова държава е немислимо без хора,

...
Съществуването на демократична и правова държава е немислимо без хора,
Коментари Харесай

Румен Радев: Правовата държава е немислима без хора, готови да създават условия за свободно развитие

„ Съществуването на демократична и правова страна е немислимо без хора, подготвени да отстояват правилата на правото, да претворяват в рационални и ясни правила конституционните начала и да основават условия за свободното развиване на индивида и поданството общество “. Това се споделя в одобрение на президента до юридическата общественост в България във връзка 16 април - и празник на юриста и на правосъдните чиновници, оповестиха от прессекретариата на президента.
Държавният глава напомня, че в деня, в който се прекланяме пред делото на нашите предшественици, приели и положили демократичните основи на възродена България, професионален празник отбелязва общността на юристите и правосъдните чиновници, призвани всекидневно да градят доверието в правото и способността му да бъде непреодолима гаранция за демократичната същина на актуалната страна.
 Радев в Народното събрание: Безпринципна коалиция може единствено да задълбочи рецесията Радев в Народното събрание: Безпринципна коалиция може единствено да задълбочи рецесията
Безпринципна коалиция може единствено да задълбочи рецесията, сподели президентът Румен Радев в послание към жителите по време на първото засед...
Президентът показва убеденост, че страстите, оптимизмът и вярата на участниците в Учредителното заседание преди 142 години са живи и през днешния ден, тъй като посредством духа на Конституцията е пренесен техният завет – да бъде отстоявана българската еднаквост и националният суверенитет, да бъде съхранена българската памет и тя да бъде стабилната основа на идните генерации.
Президентът поздравява българските адвокати и правосъдни чиновници с професионалния им празник и акцентира, че използването на правото като стройна система от правила има значение, което надалеч надвишава уредбата на публичните връзки. По думите на президента, измеренията на правото да утвърждава етични правила и да образува правосъзнание за генерации напред изискват професионализъм, разсъдък, храброст и отговорност, които качества всеки правист следва да демонстрира до край. „ Бъдете непоколебими в отстояването на правото, бъдете безкомпромисни с неправдата, доверието в българското правораздаване се гради с неизменност всеки ден “, обръща се Румен Радев към юридическата общественост у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР