Съществува ценна ароматна подправка, която се е използвала в народната

...
Съществува ценна ароматна подправка, която се е използвала в народната
Коментари Харесай

Подправката, която предпазва от тромбози и регулира кръвната захар, я има във всяка кухня

Съществува скъпа ароматна фалшификация, която се е употребила в националната медицина и изключително в китайската медицина от епохи, а методът, по който се е добивала, се пазел в загадка чак до към 1500 година. Днес тя е незаменима за сладки изкушения, само че придава автентичен усет и мирис и на месото. Продължава да се употребява за профилактика и подкрепяне на лекуването на редица болести, само че към този момент не е загадка, а може да се открие във всяка кухня. Това е канелата.

Съществуват разнообразни типове канела, част от които са по-редки и на по-високи цени. Днес не е загадка, че канелата се добива от вътрешната част на кората, от ликото, на тропическо лаврово дърво. Известни са и изгодите от потреблението на канела. Добавена в чаша с кисело мляко, тя е скоростно и бързо естествено средство без странични резултати за безвредно намаление на кръвното налягане, както и за ликвидиране на апетита към сладко.
Ако извършите чая си с тази фалшификация, ще се радвате на положително здраве
Пиенето на чай в студените месеци е най-лесният метод да се затоплим, да се успокоим и да си подсигуряваме задраве. Всеки има своя предпо...
Прочети повече
Какви други изгоди има от канелата?
Канелата е чудесна фалшификация за страдащите от диабет, защото подкрепя контрола на кръвната захар и задейства ензими, стимулиращи клетъчните рецептори да отговорят по-добре на производството на инсулин. Успешно повлиява инсулиновата устойчивост. Известно е, че някои от сортовете канела съдържат субстанции, които пречат на кръвосъсирването. Така канелата се явява и фалшификация, предпазваща от формиране на съсиреци и тромби, които са най-честата причина за инфаркт и инсулт – социалнозначими заболявания с висока степен на инвалидизация и постоянно с съдбовен излаз. Канелата тонизира организма, усъвършенства действието на храносмилателната система и я поддържа здрава. Употребява се при диария, нервност на стомаха, газове. Последните фармацевтични проучвания сочат канелата и като фалшификация, която укрепва изцяло организма и най-много имунната система, стимулирайки я. Канелата покачва здравословно апетита и може да се използва за насърчаването му при хора, страдащи от хронични и остри болести, водещи до загуба на вкус, систематичен отвод от храна и рисково ниско тегло. Благодарение на потвърдените си антибактериални и антипаразитни свойства канелата се употребява и като естествено средство за справяне с гъбични и бактериални инфекции. Успешно повлиява кандида, а нанесена външно има потребно деяние и при гъбички на краката. Намира приложение в артикули на козметологията, защото укрепва, тонизира и поддържа кожата и е извънредно скъпа за нея. Канелата е един от най-мощните антиоксиданти, което е различен плюс. Изследванията са обещаващи – може да се окаже, че канелата има и деяние срещу тумори и злокачествени болести. Канелата пази от остеопороза с помощта на високото наличие на манган. Използва се и за женско здраве, защото облекчава менструални болки и конвулсии.
Статията има единствено осведомителен темперамент! При здравословни проблеми консултирайте се с вашия доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР