Съществува теория в областта на психологията, че взаимодействията между хората

...
Съществува теория в областта на психологията, че взаимодействията между хората
Коментари Харесай

Замисляли ли сте се какво правят банките с парите от депозитите ви?

Съществува доктрина в региона на логиката на психиката, че взаимоотношенията сред хората могат да бъдат обяснени с термини от стопанската система. Всичко, което ни натоварва, психолозите назовават “данък ” и негативни страсти. Обратно, позитивните страсти, които ни карат да се усещаме по-добре, са наричани “депозити ”. Добре прекараното време е “инвестиция ”.

Естествено, всички ние би трябвало да търсим повече контакти вид „ депозити “ и да заобикаляме да ни таксуват с непотребен прочувствен „ налог “.

Ако се върнем назад на полето на финансите, би трябвало да подчертаем, че сред “депозит ” и “депозит ” има разлика и той не е единствено в лихвените проценти. Решението в коя банка да вложим спестяванията си или спомагателните си приходи е персонално, само че е значим и резултатът, който оставяме по-късно върху обществото. Подобно на въглеродния отпечатък, всички ние имаме и обществен подобен.

Примерът е елементарен - в случай че ползвате стока Х, която дава целия си рекламен бюджет, с цел да се популяризира в тайни уеб страниците, тогава и вие косвено допринасяте за действието им. По сходен метод, когато си извършите депозит в една банка, парите ви не просто стоят там, а на процедура работят, тъй като финансовата институция оперира с тях – отпуска ги като заеми.

Някои банки имат вътрешни критерии, по които преценят на кого ще провиснал заем. Цели промишлености, главно свързани със замърсяването на околната среда и негативното влияние върху обществото, все по-трудно стигат и ще стигат до кредитиране.

ПроКредит Банк е една от главните банки в България, когато става дума за дребен и междинен бизнес. Тя е може би и един от най-зелените бизнес субекти у нас, като интензивно оказва помощ и на клиентите си да създадат тази промяна.

Банката е измежду финансовите институции, които са въвели рестриктивни критерии в това отношение и са основали с бизнеси, които не финансират. Например произвеждане на пластмаса за еднократна приложимост, хазартни действия, вложения в предпазени зони и други.

ПроКредит Банк има забавна философия - не поддържа агресивното кредитиране непременно, не харесва кеша и интервенциите на гише и освен,че работи оптимално цифрово, само че на първо място мисли по този начин.

„ Дигитализацията не е артикул, а просвета. Тя би трябвало да бъде заложена в бизнес модела на една организация. За да изградите и развиете тази цифрова просвета, преди всичко стои екипът, който желае да работи по този метод. След това би трябвало да преведете и клиентите по този път, което е по-трудната част от задачата. ”, споделя изпълнителният шеф и член на Управителния съвет на „ ПроКредит Банк “ Рени Пейчева.

При всяко искане за финансиране на даден бизнес в оценката, преди да бъде провиснал заем, се включват също екологичният и общественият отпечатък. Отхвърлят се планове, които носят риск за околната и обществена среда или са свързани с действия от Изключващия лист на банката.

При физическите лица методът е сходен. Банката проучва опцията за погашение на съответен заем без това да повлияе на метода на живот на хората.

По този метод за вложения, които не са в интерес на стопанската система или които не подкрепят избрана потребност на хората, може да бъде отказано финансиране.

Идеята е бизнесът да се развива по-устойчиво и дълготрайно, а хората да не затъват в отговорности, които не могат да изплатят.

Точно на това място се включва човешкият фактор. „ В целия развой по кредитиране, сега хората от банката вземат участие интензивно при взимането на решение за разпределяне на съответно финансиране. Ние обичаме да навлезем в детайлите. Известни сме на пазара с това, че имаме извънредно добра връзка с клиентите. Тя идва от субективния фактор при взимането на решенията и в експертността на чиновниците ни, които вземат участие в процеса. ”, споделя още Рени Пейчева.

Да знаете какво се случва със средствата от банковия ви депозит и по какъв начин те се мултиплицират в стопанската система е единствено едно от преимуществата на това да спестявате с ПроКредит Банк. Другото е, че сега финансовата институция предлага едни от най-хубавите лихвени проценти за разкриване на

Пълната цифровизация на банката оказва помощ целият развой по разкриване на сметки да става онлайн - през телефона и без такса за превод сред лични сметки.

Какво още би трябвало да знаем за депозитите в ПроКредит Банк?
Лихвените проценти са закрепени за целия период на депозита.Натрупаната рента се изплаща ежемесечно по разплащателна сметка, която се открива дружно с откриването на самия депозит.Средствата по депозитните сметки са обезпечени според Закона за гарантиране на влоговете.
За всички, които желаят да икономисват, само че не знаят по какъв начин да го създадат, дружно с ПроКредит създадохме.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР