Съществува теория, че ако стотиците светилища в страната се свържат,

...
Съществува теория, че ако стотиците светилища в страната се свържат,
Коментари Харесай

Стотиците български светилища все още крият огромни загадки

Съществува доктрина, че в случай че стотиците светилища в страната се свържат, ще се получи нещо доста забавно. Засега е незнайно какво тъкмо ще се покаже, а и картата на светилищата още не е цялостна, защото непрекъснато излизат нови и нови свещени места. Районите към Белоградчик и р. Арда, са несъмнено доказателство за това, като наред с тях има и доста свети места по цялата страна.

 

Изследователят на Белоградчишките скали Кирил Кирилов да вземем за пример споделя, че до момента на скалите са разкрити по-малко от половината от местата, където античните са правили своите ритуали, където са се лекували и чели по звездите. И в случай че високо енергийните места на планетата са над 80 000, както се твърди, то една огромна част от тези места са разпръснати в България.

 

Върху нашата „ земя като една човешка длан ” се намира третият най-мощен енергиен център на света, споделя варненската ясновидка Гергана Герасимова. Тя назовава региона на Белоградчик „ Малката Шамбала ”, или това мистично място, което наподобява на региона със същото име в Хималаите и което пази същите секрети като тези към най-мистичния хималайски връх Кайлас.

 

В центъра на невидимия комплекс край Белоградчик се намира енергиен генератор, който е единствената отбрана на Малката Шамбала – това духовно пространство на безкрайни познания и умения, до които хората още не могат да се допрян. Защото не са подготвени за това.

Над Малката Шамбала се намира галактически транспортен център, който не действа от 10 000 години, само че съхранява разнообразни летателни кораби. Варненската ясновидка твърди, че тъкмо тъй като енергийният център не действа, е вероятен достъпът до Белоградчишките скали. В Малката Шамбала се намират и хора в положение на сомати, при което виталните функционалности са нещо като замразено положение и могат да се възстановят при избрани условия.

 

Три са най-силните енергийни центрове на Земята. Единият е Тибет, другият е в Чили и Перу, а третият е България, упорства Гергана Герасимова.

У нас има гъста мрежа от енергийни центрове, за които към момента формалната просвета не се е произнесла. Изключително мощни са регионите към Витоша, Варна, Перперек, Татул, Белинташ, Бегликташ, Рилските езера, Рупите, Магурата, Странджа.

Перперек съставлява каменен град, построен от първите траки още преди 13 000 години. Населяван е от потомците им и е просъществувал до II-III век от н.е. като средище на висшата аристокрация и в него са се провеждали всички висши препоръки.

 

Татул е светилище, построено по законите на свещената геометрия, която в чист тип може да се следи в храмовете на Древен Египет. Светилището Белинташ се счита от някои за най-древното, намерено на континента.

Александър Велики идвал тук да се поучава и за признателност оставил огромна част от съкровищата, с които пътувал. Те и в този момент се намират в местността, сложени в специфична каменна стая, построена за задачата. Намира се на 7-8 метра подземен, гласи легендата. Звездната карта, направена на Белинташ, е пресъздавала планетите от времето преди повече от 10 хиляди години. А на Рупите в Петрич, надълбоко подземен има към момента настояща кристална енергийна сфера, която излъчва високочестотни талази от алфа спектъра и по никакъв начин не е инцидентно, че Ванга избира мястото, с цел да живее тук. Част е от листата на международното културно завещание. Но това е единствено детайл на голям комплекс, строен по времето на хан Омуртаг с секрети от днешна позиция функционалности и предопределение.

 

Оказва се или най-малко по този начин твърди част от научната общественост, че комплексът от повече от 280 могили към Свещари не е хаотично  разпилян. Докато преглежда карта на терена, първият шеф на музея в Исперих Йордан Стефанов попада на забавна прилика. Могилите са издигнати като огледално отражение на звездното небе и даже крият астрономическа информация, по-стара от вавилонската. Например земните диги над некрополите образуват съзвездия като Малка мечка, Жираф, Колар, Касиопея, Гущер, Цефей и Дракон. Големината на могилите в тези „ земни констелации “ показва яркостта на звездите в небесните оригинали. При проучвания на проф. Никола Николов от Института по астрономия на Българска академия на науките, който връща с компютърна стратегия звездите „ по местата им ” отпреди 2500 година преди Христа, излиза, че 250 могили, групирани в 19 некропола сформират общо 44 съзвездия.

 

Комплексът към Свещари е цялост от пирамиди, който издига Омуртаг благодарение на духовни учители, споделя Гергана Герасимова. Тя е безапелационна, че както могилите край Свещари, по този начин и в така наречен гробници край Казанлък, не са строени за гробници и в тях няма погребения – факт, който се признава от от ден на ден учени и за египетските пирамиди.

Подобни уреди са основани като складове за кристали с форма на пирамиди, сфери и кълба с разнообразни по дължина и дебелина лъчи. Могилите са направени по времето на Омуртаг, тъй като тогава във Вселената е настъпил нов цикъл на взаимовръзки и галактиката, като част от Вселената е била участник в тези промени, които са налагали построяването на такива центрове за следене придвижването на галактическите тела.

 

Звездната карта, каквато съставлява комплексът край Свещари, направена като макет на новото разположение на галактическите тела след настъпването на новия цикъл на взаимовръзки във Вселената и затова и в галактиката. Такава карта има проектирана огледално в противоположния завършек на галактиката, като в нея има контури и на паралелните светове и взаимовръзки, споделя Герасимова.

Инфо: Уикенд

Тагове: Белоградчишките скали Кирил Кирилов Малката Шамбала Витоша Варна Перперек Татул Белинташ Бегликташ Рилските езера Рупите Магурата Странджа Гергана Герасимова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР