Съществува силна връзка между емоционалната и сексуалната интимност, а двете

...
Съществува силна връзка между емоционалната и сексуалната интимност, а двете
Коментари Харесай

Каква е връзката между емоционалната и сексуалната интимност?

Съществува мощна връзка сред прочувствената и половата фамилиарност, а двете пък са свързани с доверието сред сътрудниците. За да имате връзките, които в действителност желаете, би трябвало да знаете какви са вашите потребности във връзка с интимността.

Кога за последно се почувствахте в действителност свързани с колегата си? Интимността стои в основата на една здрава връзка, само че освен половата фамилиарност, а и прочувствената такава. Каква е връзката сред двете и какво би трябвало да знаете за тях?
Интимността надвишава секса
Обикновено хората свързват интимността със секса или физическата непосредственост, само че действително те са единствено част от проявленията на интимността сред двама души. Всъщност интимността е необятна и всеки човек има своя лична формулировка за нея. Най-добрият метод да опишете интимността, е да мислите за нея като за свързване. Ако желаете да бъдете интимни по някакъв метод, вие би трябвало да се свържете с другия човек.
Има доста типове фамилиарност
Има разнообразни разновидности на интимността и всеки от тях е метод, по който може да се свържем с колегата си и да изградим доверие в връзките си с него. Някои от типовете фамилиарност са: прочувствена фамилиарност, полова или физическа фамилиарност, спешна фамилиарност, информационна фамилиарност, духовна фамилиарност, интелектуална фамилиарност, креативна фамилиарност. Обикновено една двойка се концентрира върху няколко области на интимността, върху които построява връзките си.
Има връзка сред прочувствената фамилиарност и половата фамилиарност
Два от най-мощните типа фамилиарност са прочувствената и физическата фамилиарност. Емоционалната фамилиарност е способността да споделяте възприятията си. Да си прочувствено съкровен с различен човек значи да си уязвим. Способността за шерване на страстите, възгледите и възприятията си вършат връзката по-здрава. Сексуалната фамилиарност от своя страна съставлява полово и прочувствено свързване с колегата по едно и също време. Сексуалната фамилиарност се усъвършенства, когато двама души намерено могат да разискват своите потребности и стремежи, създавайки безвредно пространство, в което споделеното няма да се одобри с рецензия, а тъкмо противоположното – с схващане. Установено е, че прочувствената фамилиарност постоянно укрепва половата фамилиарност.
Партньорите могат да имат друга визия за интимността
Макар двама индивида да са във връзка, те могат да имат разнообразни усещания за това какво е фамилиарност. До огромна степен личността на човек и неговите минали връзки образуват визията му за фамилиарност. Никой от сътрудниците не бърка, само че това образува разнообразни интимни нужни. Когато всеки е подготвен да отговори на интимните нужни на другия, това демонстрира обич и отдаденост.
Важно е да знаете личните си потребности за прочувствена и полова фамилиарност
Вие самите би трябвало да бъдете наясно със себе си, с цел да може да дефинирате своите лични потребности във връзка с прочувствената и полова фамилиарност. Започнете, като напишете прочувствените си потребности. Помислете какви думи и дейности употребявате във връзка с колегата си, с цел да се почувствате прочувствено свързани с тях. След това напишете вашите полови потребности и стремежи. Има ли нещо, което може да подобрите? След това в един прям диалог споделете нещата, които сте разбрали за себе си. Хубаво е сътрудникът ви да направи същото. Не забравяйте, че каквито и потребности да споделите един с различен, не би трябвало да подхождате с отменяне.
Има връзка сред доверието и интимността
Доверието (тоест да се чувствате в сигурност с колегата си, да сте спокойни, че се отнасят добре с вас, да съблюдават обещанията си и да се грижат за връзката) е тясно обвързвано с интимността. Когато свързването/интимността се усъвършенства, доверието в една връзка също се усъвършенства. Всъщност доверието и интимността се движат дружно, тъй че когато при едното има спад, това въздейства отрицателно и на другото. Когато двамата сътрудници си имат доверие, това сигурно покачва прочувствената и полова фамилиарност сред тях.

Източник: rozali.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР