Съществува сериозен риск потребителите да станат жертва на нелоялни търговски

...
Съществува сериозен риск потребителите да станат жертва на нелоялни търговски
Коментари Харесай

Внимавайте! Фалшиви обяви за къщи за гости за Коледа и Нова година заляха мрежата

Съществува сериозен риск потребителите да станат жертва на нелоялни търговски практики и измами, в случай че занапред решат да създадат резервации за посрещането отвън дома на Коледа и Нова година, пише pariteni.bg

За това предизвестяват от онлайн платформата " Ние, потребителите “, откакто стана ясно, че пакетите за настаняване у нас в хотели с празнични стратегии и СПА и уелнес центрове, както и в къщи за посетители за празниците са изчерпани, а направените записвания за пътувания в този интервал са към 560 000.

Най-голям е рискът при резервация на къща за посетители – едно от най-търсените места за настаняване за посрещането на Коледа и Нова година. Ако въпреки всичко туристите решат да потърсят предложения и да създадат резервация в този късен миг, е значимо да подхващат някои предварителни инспекции и изследвания.

В момента предложения за наемане на къщи за посетители могат да бъдат открити по-скоро в уеб сайтове за безвъзмездни разгласи или сходни платформи, а цените на някои от тях могат да изненадат със своята атрактивност, изключително на фона на регистрираното повишаване на услугите в бранша приблизително с 11-17% за година.

Освен цената, различен ориентир за истинността на обявата за наемане на къща за посетители могат да бъдат фотосите. Понякога те са на действително съществуваща къща за посетители със същото име като в офертата-фантом, която може да бъде открита за наемане в профилирани търсачки, само че на доста по-висока цена. Друг път изображенията са свалени от банки със фотоси или от напълно други обекти за настаняване.

 

В някои случаи не се показва прецизен адрес на къщата и се прави спогодба, че при наближаването на датата на резервацията в допълнение ще се изпратят координати или притежателят ще ви посрещне някъде по пътя и ще ви заведе до мястото. Накрая се оказва, че става дума за несъществуващи на никое място под небето къщи-фантоми или за действителни къщи за посетители, които обаче са на различен притежател.

 

Как да не попаднете в капан при запазване на къщи за посетители?

На първо място проверете дали обектът попада в регистъра на Министерството на туризма, който може да откриете на формалната интернет страница на ведомството.

Преди да извършите резервацията се свържете с къщата и се уверете, че офертата е пусната от там и че става дума за тъкмо това място за настаняване, на посочения адрес.

След превеждането на капарото позвънете в къщата за посетители, с цел да потвърдите приемането на сумата и съществуването на резервация на ваше име. Запазете всички платежни документи и писмена преписка по отношение на резервацията, осъществявани разяснения или промени по нея. Преди да тръгнете още веднъж се обадете в къщата за посетители, с цел да сте сигурни, че ви чакат. 

Има случаи, в които изключително за празниците, елементарни хотели се популяризират като СПА и уелнес центрове. Те обаче нямат нито нужните условия, нито нужния личен състав, с цел да дават подобен жанр услуги. Когато изберете сходен туристически обект, преди резервацията направете информация в съответния указател, с цел да се уверите, че мястото има такава категоризация: https://bit.ly/30yl3NI.

Друг трик и нелоялна комерсиална процедура е да се категоризират хотели, като наименованието им включва и избран брой звезди, каквито на процедура те не имат. Така името на хотела и 3*, например могат да бъдат комерсиалната марка, под която обектът се популяризира, а той в действителност да е категоризиран с 2 или даже с 1 звезда. Подобен метод заблуждава туристите, морално укорим е и съставлява нарушаване на потребителското законодателство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР