Съществува сериозен риск от инциденти с нелегални мигранти по време

...
Съществува сериозен риск от инциденти с нелегални мигранти по време
Коментари Харесай

Започва ловният сезон за… мигранти

Съществува сериозен риск от произшествия с незаконни мигранти по време на ловните излети, алармира още веднъж кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, който е и ръководител на Ловно-рибарското съдружие „ Странджа “.

За същото Христов предизвести и при започване на ловния сезон. По думите му в този момент обаче мигрантският напън в региона на българо – турската граница е доста повишен, както писа Българска телеграфна агенция. Поради това и срещите на ловците с нелегално минали границата зачестяват.

„ Два случая пресни имаме с мигранти и ловни дружинки. В единия случай се е разминало на косъм да не се стреля – 13 души изскачат от шубраци. Шум страховит, както дивеч може да го провокира. Това е всяка събота и неделя “, сподели кметът на Болярово.

По думите му в района ловуват над 600 души, като част от тях – на самата граница. Само в община Болярово има 14 ловни дружинки. Всички техни ръководители са неведнъж предизвестени за извънредно нараснало внимание при ловните излети, акцентира Христов.

„ Изрично ги предизвестих – до момента в който не видите цел, няма да стреляте. Никога, в никакъв случай границата не е била по този начин, а аз съм израснал в региона ѝ. Да не приказваме, че в никакъв случай не е била и толкоз нечиста – тонове, тонове с отпадъци “, разяснява още кметът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР