Съществува риск западните оръжия, предоставени на Украйна, да достигнат до

...
Съществува риск западните оръжия, предоставени на Украйна, да достигнат до
Коментари Харесай

Уолъс разтревожен, че Иран може да има достъп до западни оръжия

" Съществува риск западните оръжия, предоставени на Украйна, да доближат до Иран. Тези оръжия обаче не съдържат високи технологии. "

Това заяви английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Sky News, съобщи news.bg.

Бен Уолъс акцентира, че фактът, че западните оръжия, предоставени на Украйна, може да са достигнали до Иран, не буди особена угриженост. Той съобщи, че службата му изследва отчет, съгласно който Руската федерация е доставила на Иран английски и американски противотанкови и противовъздушни ракети, както и 140 млн. евро. В подмяна те получиха десетки безпилотни самолети, предопределени за потребление против Украйна.

" Разбира се, ние не желаеме да се случи сходно нещо. Но всъщност това е риск, който поехме, когато взехме решение, че е значимо да помогнем на Украйна ", добави Уолъс.

Министърът добави, че това има и противоположен резултат. Англия и нейните съдружници от НАТО съумяха да се поучат от съветските оръжия, които украинците иззеха. Уолъс изясни, че противотанковите ракети NLAW, които Англия съобщи на Украйна и които може да са попаднали в ръцете на Иран, са извънредно ефикасни оръжия, които към момента не са оборудвани с технологии от последващо потомство.

" Русия е изгубила забележителен брой от качествата си от клас А. Това е невероятна опция за страните от НАТО да схванат технологиите, употребявани в съветското съоръжение, и ще ни даде доста значимо стратегическо преимущество в бъдеще ", изясни Уолъс.

Според него ще има разлики сред това, което иранците създават - в случай че имат нуклеарни оръжия - и това, което има Англия.

" Същото важи и за американските " Джавелини "... Така че не съм изключително обезпокоен. Но, несъмнено, това беше риск, който поехме пресметливо ", добави Уолъс.

Припомняме, че Обединеното кралство възнамерява да ускори поддръжката си за Украйна през зимата. Това ще се случи на фона на значимата борба за Херсон.

Уолъс също по този начин твърди, че светкавичното съветско навлизане в Украйна се е провалило, тъй като окупационните сили не са съумели да си обезпечат подобаващи връзки, бронирана отбрана и цялостна противовъздушна защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР