Съществува риск Белодробната болница във Варна да остане без ток

...
Съществува риск Белодробната болница във Варна да остане без ток
Коментари Харесай

15% от българите не се осигуряват - умираме най-много и живеем най-малко

Съществува риск Белодробната болница във Варна да остане без ток поради отговорности в размер на над 77 000 хиляди Служителите ѝ не са получавали заплати от 10 месеца.

Това лечебно заведение не е изплащало заплатите на своите чиновници близо година. След като не са  плащали хонорари и ток, най-вероятно не са покривали и други разноски, тъй че това е единствено част от дълга им. Това заяви бившият шеф на " Пирогов " доцент Спас Спасков в ефира на " България заран ".

Според Андрей Марков от Българската болнична асоциация за обстановката би трябвало да виним самите себе си, защото сме прекомерно пасивни. 

" Положението, в което се намираме, е ужасяващо тежко. В момента цялото опазване на здравето се намира в сходна обстановка и 77 000 лв. дълг са извънредно малко на фона задълженията на останалите болница и отговорностите на лечебните заведения към жителите ", счита той. 

По думите на доцент Спасков Белодробната болница във Варна е получила предизвестие за прекъсването на тока още преди година. 

" През това време не са подхванати никакви ограничения. Общината е решила да не подава никакви средства към болничното заведение, което единствено по себе си може да бъде тълкувано като път към разпродажба на болничното заведение ", установи той, като добави, че трябва да се промени цената на клиничните пътеки. 

В студиото на  Bulgaria ON AIR Марков акцентира, че големият проблем на лечебните заведения е обвързван с незадоволителното финансиране на системата.

" Около 14-15% от българските жители не се обезпечават здравно, тъй като не имат вяра в системата ", цитира статистика доцент Спасков. Бившият началник на " Пирогов " е на мнение, че е необходим по-добър мениджмънт в лечебните заведения.

" В държавните лечебни заведения имаме политически назначения, нямаме бизнес ръководство. Цялата картина води до това - умираме най-вече и живеем минимум в Европа. Това е задоволителен мотив, с цел да вдигнем знака за внимание. Заложена е бомбата за още 50 лечебни заведения в сходна обстановка ", заключи Марков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР