Съществува реална възможност Новак Джокович да не участва на тазгодишното

...
Съществува реална възможност Новак Джокович да не участва на тазгодишното
Коментари Харесай

Директорът на Мастърса в Монреал: При настоящите разпоредби Джокович няма да участва


Съществува действителна опция Новак Джокович да не взе участие на тазгодишното издание на Мастърса в Монреал. Това съобщи турнирният шеф Юджийн Лапиер в изявление за Le Journal de Montreal. Надпреварата ще се организира в интервала 8-14 август.

Според актуалните здравни разпореждания на канадското държавно управление на територията на страната се позволяват единствено изцяло имунизирани лица. Джокович към момента отхвърля да се ваксинира против Covid-19, като тъкмо това е повода да пропусне първите два ATP 1000 шампионата за сезона – в Индиън Уелс и Маями.

„Все още е доста рано да се каже каква ще е обстановката, когато настъпи времето за шампионата. Вероятно ще има промени в здравните ограничения според от това дали ситуацията в Канада се усъвършенства или утежнява. Ако шампионатът беше през днешния ден, обстановката щеше да е изцяло ясна – с актуалните разпореждания присъединяване на Джокович ще бъде невероятно. Ще изчакаме и ще забележим какво ще се случи“ – разяснява Лапиер.

Той изрази оптимизъм по отношение на възможностите National Bank Open да се организира пред цялостни трибуни.

„Подготовката се развива доста, доста добре. Този сезон шампионатът още веднъж ще бъде в естествения си тип, откакто през 2020 година бяхме принудени да го отменим, а предходната година едвам 1/3 от потенциала на кортовете бе наличен за фенове. Много ще се радваме още веднъж да забележим цялостни трибуни. Съдейки по данните на Здравното министерство, за момента наподобява, че това ще се случи. Продажбата на билети се движи с отлични темпове“ – съобщи канадецът.

До момента Джокович е взел присъединяване в единствено един шампионат от началото на годината – ATP 500 конкуренцията в Дубай, където стигна до четвъртфинал. Очаква се сърбинът да се завърне на корта на Мастърса в Монте Карло (10-17 април), а идващите спирки в графика му са Белград (18-24 април) и Ролан Гарос (22 май – 5 юни).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР