Съществува прост и нестандартен начин за справяне с . Тя

...
Съществува прост и нестандартен начин за справяне с . Тя
Коментари Харесай

Есенната депресия може да бъде преодоляна с повече светлина

Съществува елементарен и ексцентричен метод за справяне с. Тя към този момент се усеща от някои, само че може да бъде преодоляна благодарение на ярка декорация на дома и уместно осветяване , написа БГНЕС. Как работи това споделя московският психиатър Виктор Хаников в изявление за радио „ Спутник ”.
Една от аргументите за спада на настроението ни през есенните месеци е намаляването на количеството слънчева светлина. Облачното време, съчетано с по-кратки светли часове на денонощието, води до понижаване на производството на хормоните на щастието като серотонин. През септември това се вижда най-добре поради наближаващото есенно равноденствие, споделя Хаников.
 Вирус е отговорен за депресията Вирус е отговорен за депресията
Японски учени откриха, че повода за депресията е вирус, който може да бъде „ заловен “ при разбор на кръвта, заяви РИА Нов...
" Есента е сезонът, в който множеството хора усещат неочаквани спадове в настроението. Стресовете, които през лятото или зимата не биха имали толкоз мощен резултат върху индивида, в този момент ни вършат по-чувствителни и уязвими. Това се случва, тъй като светлината денем понижава. Сега наближаваме есенното равноденствие и яркостта на слънчевите лъчи спада. В този миг стартират депресивните разстройства “, изяснява психиатърът. Той добавя, че може да се усъвършенства настроението в такива условия, само че ще би трябвало да се похарчат пари за електричество.
" Ако дневната светлина намалее, тогава човек не би трябвало да се опасява от високите сметки за ток и да си обезпечава повече и по-ярка светлина. Има специфични лампи, които последователно усилват яркостта си след 04:00 ч. сутринта. Ако човек би трябвало да стане рано за работа, в стаята му може да има съвсем „ слънчево осветяване. Тъй като на небето има по-малко слънце, тогава би трябвало да създадете повече светлина вкъщи и да не пестите, а да запалите ярки лампи. Можете също по този начин да създадете празнично въодушевление, като украсите дома си с ярки цветя или картини ", поучава психиатърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР