Съществува опасност от злоупотреби по схема „Училищен плод”, твърдят от

...
Съществува опасност от злоупотреби по схема „Училищен плод”, твърдят от
Коментари Харесай

Съмнения за злоупотреби при избора на фирми за доставка на плодове в училище?

Съществува заплаха от злоупотреби по скица „ Училищен плод”, настояват от Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци. Наредбата за доставките беше изменена по гледище на вицепремиера Валери Симеонов .

От асоциацията подозират, че има лобистки ползи тази година.

Чавдар Маринов , който е представител на асоциацията, изясни в студиото на предаването „ Тази заран “ на bTV, че терзанията им са, че Милена Рашева , която е подала заявление като аграрни производител, ще се облагодетелства от тази скица.

Рашева изясни, че е подала единствено молба и занапред следва инспекция, която ще откри дали компанията ѝ може да покрие броя учебни заведения, които ще вземат участие в програмата.

Слави Кралев от дирекция „ Пазарни ограничения и организации на производителите “ в министерството на земедлието посочи, че тази скица се ползва в България от 2010 година Тогава доставките са се правили единствено от търговци, през 2016 година се дава приоритет и на производителите, само че през предходната година това не е реализирано. Идеята е тази година в действителност приоритет да имат производителите.

Кралев увери, че всеки от претендентите за доставка на плодове в учебно заведение ще бъде деликатно тестван.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР