Съществува огромна пропаст в доходите между източните и западните държави

...
Съществува огромна пропаст в доходите между източните и западните държави
Коментари Харесай

Джамбазки взриви обществото с това изказване за доходите на българите и съгражданите им в ЕС

Съществува голяма бездна в приходите сред източните и западните страни на Европейския съюз и това не е вътрешнодържавен проблем. Това сподели през днешния ден в Бургас евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който пристигна в града по случай стартирането на подписка за уеднаквяването на приходите за всички страни в Европейски Съюз, предава Флагман бг. Т.нар. " Доходен съюз " е гражданска самодейност, която цели да бъде отстранен двойният стандарт и рестриктивните мерки, наложени изкуствено от избрани страни от ядрото на Европейски Съюз към бизнесмените от Източна Европа.

„ След като съблюдаваме разпоредбите на общия пазар, няма по какъв начин това да е наш вътрешен проблем. По силата на тези правила в България има единствено една верига български магазини за хранителни артикули. Всички останали са задгранични – те идват с по-добри условия, с по-голям подбор, с по-ниски цени и завземат територия. Има и доста други такива образци, които могат да се дадат. В момента, в който източните страни влязоха в Евросъюза, те започнаха да съблюдават неговата логичност – логичност на обединен, общ пазар и четири свободи – на свободно напредване на артикули, капитали, хора и хрумвания. Ние бяхме изрядни за това”, съобщи Джамбазки и посочи, че сега ситуацията е друго.

Според политика сега, в който е пристигнало времето източните бизнесмени да работят на западния пазар, с цел да могат да дават по-високи приходи на своите служащи, редица западни страни са почнали да поставят бариери пред тях.

„ Ярък образец за това са строителните служащи – по този начин наречените „ командировани работници”, започнаха доста да бъркат в очите на Макрон (френският президент, бел. а.), на немската стопанска система и тези страни сложиха спънки. Карат служащите ни да се връщат на всеки 3 седмици, да имат адресни регистрации, да нямат право да работят повече от несъмнено количество дни и така нататък Тоест прави се всичко допустимо да няма служащи, които да изнасят пари от техните страни и да ги внасят в България. Подобна е и обстановката с хората, които работят в транспортния бранш, които апропо са над 66 хиляди души”, разясни евродепутатът.

Той бе безапелационен, че тези административни бариери имат една концепция - Западните страни като Германия, Белгия, Франция не желаят българските компании, а работната ръка. За това свидетелства и зам.-председателят на Групата на консерваторите и реформистите – Роберт Зиле, който съобщи: „ Европейците не желаят вашите камиони по улиците си. Те желаят да виждат единствено шофьорите”.

„ Това е двуличие и двоен стандарт. За това призна даже ръководителят на Европейската комисия. Двоен стандарт, който, прощавайте, припомня на колониалните времена, когато тези страни са гледали на останалите като на своя колония – страни, откъдето могат да взимат запаси, а хората, живеещи в тях, заслужават по-малко. Доходният съюз, за който през днешния ден започва подписката в Бургас, е нещо, което реши тези проблеми. Той би трябвало безусловно да се развие”, обясни Джамбазки.

Идеята на идеята е западните страни да бъдат принудени да съблюдават личните си правила – тези, които България съблюдава към този момент 10 години. Да могат българските работодатели да работят умерено на Запад, да имат повече пари, да печелят поръчки и да способстват за българската стопанска система, а не да бъдат спирани и да работят единствено като подизпълнители. „ Тези пари, които българските бизнесмени ще изкарат в чужбина, ще влязат тук, на наша територия. Трябва да се борим за това и да не позволяваме да ни лишават това право”, приключи политикът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР