Съществува общо приемливо решение на спора за името и струва

...
Съществува общо приемливо решение на спора за името и струва
Коментари Харесай

Буяр Османи: Мисля, че идва краят на спора за името


Съществува общо задоволително решение на разногласието за името и коства ми се, че сме стигнали до края на казуса. Това споделя в изявление за гръцката телевизия "Антена" вицепремиерът по европейските въпроси на Македония Буяр Османи.

"Мисля, че идва краят на този спор. Отне ни 25 години и в този момент е време да го затворим без вреди, като се има поради чувствителността на този въпрос и за двете страни. Съществува решение общо задоволително, без да се обиден най-чувствителните неща на двете страни", споделя Османи.

Той е предал в Атина позицията на кабинета, че има подготвеност за намиране на решение. "Този спор продължи прекомерно дълго, блокира вероятността на моята страна за участие в НАТО и Европейски Съюз, което е жизненоважно за бъдещето на нашите граждани", сподели още Османи. Както пред медиите след извършените срещи в Гърция по този начин и за малкия екран Буяр Османи сподели, че "Нова Македония “ е вероятното решение, само че към момента не са стигнали до този стадий да се разясняват съответни оферти.

"На този стадий ние приказваме за методите, за чувствителността на казуса и за основаването на контакти и стъпки, които би трябвало да се създадат, с цел да узрее моментът и да закрием спора", изясни вицепремиерът по европейските въпроси на Македония. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР