Съществува много висок риск от изпадане в неплатежоспособност за осъществяване

...
Съществува много висок риск от изпадане в неплатежоспособност за осъществяване
Коментари Харесай

Александровска болница може да изпадане в неплатежоспособност за осъществяване на лечебна дейност

Съществува доста висок риск от изпадане в несъстоятелност за реализиране на лечебна активност от страна на Александровската болница, настояват здравните управляващи.

В публично мнение, изпратено от Министерството на здравеопазването, те акцентират, че от лятото на 2021 до 31 август 2022 година лечебното заведение е нараснало просрочените си отговорности с 23 500 лв., тъй че все още размерът им доближава 24 милиона 250 хиляди лв..

От ведомството се базират на отчет на Вътрешния одит на институцията. " Въпреки неприятното финансово положение, сдружението не се възползва от отпуснатите целеви финансови дотации, а се стига до възобновяване на средства по неусвоени финансови дотации в общ размер на 772 481,47 лева по погасителен проект за период от 36 месеца, " се показва още в известието.

Дейността на лечебното заведение е била обект на инспекция и от Агенцията за държавна финансова ревизия. При инспекцията е открито нелегално делене на публични поръчки и осъществяване на преговори със строителни компании за подписване на контракти за над 3 млн. лева, без да са били налице законовите предпоставки за това, безапелационни са здравните управляващи.

Припомням, че преди година здравните управляващи оповестиха, че единствено за последните по-малко от две години от ръководството на някогашния шеф на болничното заведение и някогашен здравен министър Костадин Ангелов, тя е натрупала загуби, които са в размер на 10 милиона и 600 хиляди лв.. Това се е случило в интервала от 1 януари 2019 година до 30 юни 2020, оповестиха тогава от Министерството на здравеопазването и допълниха, че в продължение на години Ангелов е сключвал неизгодни съглашения за разсрочване, с което е сложил болничното заведение в тежко финансово положение.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР