Съществува мнение, че горещата храна е по-здравословна от студената –

...
Съществува мнение, че горещата храна е по-здравословна от студената –
Коментари Харесай

Лекар: Най-полезна е храната с телесна температура

Съществува мнение, че горещата храна е по-здравословна от студената – по тази причина тя би трябвало да бъде желана на трапезата ни. Гастроентерологът и хепатолог  Наталия Марченко  развенча този мит в изявление за радио Sputnik.

Според лекаря  температурата на ястието  трябва да бъде съобразено с неговия състав: „ Някои храни, когато са топли, имат разнообразни органолептични свойства и са по-приемливи за консумация. По-специално,  мазнините  се усвояват по-добре от организма не в твърда (студена), а в омекотена (гореща) форма. Има някои храни, които не би трябвало да се нагряват априори. Не е належащо постоянно да се употребява топла храна, акцентира гастроентерологът. Най-добрият вид е да се употребява храна със същата температура като тази на човешкото тяло ”, припомня Марченко.

По-рано Ирина Писарева, диетолог и експерт по хранене, описа кои  напитки  би трябвало да се пият по-често през студения сезон. Писарева предложи лате с куркума и запарка от шипкови плодове. Първата напитка е на основата на куркума и кардамон. Експертът разказва шипковата запарка като много „ мощен антиоксидант “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР