Съществува ли тенденция за все по-ранното настъпване на менструалния цикъл

...
Съществува ли тенденция за все по-ранното настъпване на менструалния цикъл
Коментари Харесай

Менструалният цикъл настъпва все по-рано, пловдивски специалист обяснява причините

Съществува ли наклонност за все по-ранното настъпване на менструалния цикъл при девойките? Този въпрос отправихме към пловдивски експерт, който изясни дали това демонстрира практиката му, както и какви са аргументите за това. Повечето родители са приели за обикновено, че половото развиване стартира, когато девойките са на възраст към 12-14 години. Оказва се, че в днешно време това изказване все по-често се оказва неверно.
Прочетете още
Пловдивски гинеколог удостовери, че се следи сходна наклонност, в която менструалният цикъл настава все по-често измежду девойки, които са на възраст към 10 години. Възрастта, на която едно момиче може ще се запознае с тези промени в тялото, зависи от доста фактори.

„ Факторите за все по-ранното настъпване на менструация при девойките са няколко. Te могат да зависят от климатични промени, по какъв метод се храним, генетичното ни разположение, самостоятелният биологичен часовник, среда, стрес  и други. Не съществува метод, посредством който да разберем тъкмо по кое време ще настъпи първата менструация, само че може би практиката демонстрира, че огромно въздействие оказва сега храната, която одобряват децата ни ”, разяснява експерт.

Добавя, че всеобщо храните, изложени на пазара са цялостни с най-различни нездравословни за организма ни съставки, като оцветители, овкусители, консерванти и други, като точно те въздействат неподходящо на здравословното ни положение и основават промени и хормонални промени.

Приемът на бърза и нездравословна храна въздейства както за по-ранното, по този начин и за по-късното настъпване на менструация, прибавят още експерти.

Забавянето или преждевременното настъпване на менструацията никога обаче не би трябвало да значи, че посочва за съществуването на избран здравословен проблем, защото в днешно време тези промени се одобряват все по-нормално.

Все отново, в случай че цикълът настъпи в в действителност ранна детска възраст –между 8 и 9 години или не настава след 14 -годишна възраст е добре да се проведат проучвания, които вероятно да покажат дали има проблем.

„ Може би най-голямо внимание родителите би трябвало да обръщат на това с какво изхранват децата си, защото това е един от факторите, които в действителност въздействат на здравословното им положение като цяло, освен за това по кое време ще настъпи менструалния цикъл. Фокусирайте се в закупуването на по-здравословни храни и внимавайте какво одобряват децата ви отвън дома ”, молят експерти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР