Съществува ли риск за изплащането на т. нар. украинска помощ

...
Съществува ли риск за изплащането на т. нар. украинска помощ
Коментари Харесай

Българската аграрна камара: Ще бъде ли изплатена украинската помощ?

Съществува ли риск за изплащането на така наречен " украинска помощ " за земеделските стопани в контрактувания ѝ размер и периоди? Този въпрос задава Българската  камара (БАК) в писмо до президента, министър-председателя, министъра на земеделието и храните и изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ). Повод за тези терзания е изказването на служебния министър председател, че не са обезпечени финансовите средства за помощта и това е един от претекстовете за желаната промяна на земеделския министър, написа БАК в известие, изпратено до медиите.

В него управлението на камарата изрично декларира, че няма да допусне страховете на земеделските производители да бъдат употребявани за политически цели. Независимо от политическите решения за управлението на Министерство на земеделието и храните и на управлението на ДФЗ, които се вземат в актуалната и в бъдеща политическа обстановка, само чакаме и настояваме да се работи по значимите за бранша политики и да се реализират резултати по тях, се споделя още в писмото. 

Българската  камара, която е най-голямото обединяване на браншови аграрни организации, ще бъде поредна и твърда в напъните си за реформиране на политиките в земеделието, залегнали и в Споразумението с властта от 12 февруари 2024 година, показват от БАК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР