Съществува ли идеална връзка? Най-вероятно не. В един или друг

...
Съществува ли идеална връзка? Най-вероятно не. В един или друг
Коментари Харесай

Двойките, които се карат, имат по-здрава връзка

Съществува ли идеална връзка? Най-вероятно не. В един или различен миг ни се коства, че всичко е с главата надолу. Най-голямата илюзия обаче е да си мислим, че в случай че не се караме, значи всичко е наред, и противоположното – в случай че се караме с колегата си, то нещата са обречени.

Според социолога Джоузеф Грени двойките, които си премълчават и преглъщат това, което желаят да изкрещят в лицето на половинката си, се разделят към 10 пъти по-често спрямо тези, които водят диалози, разискват проблемите и даже се карат.

Това, което не споделяме, е по-лошо от това, което споделяме.

Джоузеф Грени твърди, че доста хора заобикалят сложните диалози и тематики с колегата си заради боязън от скандал и предпочитание да спестят нерви. Оказва се обаче, че това, което премълчаваме, вреди на взаимоотношенията ни доста повече, от това, което бихме споделили даже в миг на афект. Всеки четвърти, взел участие в изследванията, споделя, че неуспехът на връзките му се дължи на неналичието на задоволително добра връзка с колегата. Едва един на пет души счита, че краят на връзката се дължи на обиди, неприятен звук, непрекъснати кавги.

Когато не приказваме с колегата си, натрупваме отрицателна сила и е допустимо в един миг да избухнем с доста по-голяма мощ, в сравнение с в случай че си кажем на момента какво ни нервира, какво не ни харесва, за какво сме тъжни. Може би тук е моментът да обърнем внимание на най-популярния измежду дамите отговор на въпроса: „ Какво има? ” Сещате се, нали – „ Нищо! ”. Може би е извънредно време дамите да се примирят с мисълта, че мъжете не умеят да четат сред редовете. По тона може и да се досетят, че явно работата не е „ нищо ”, само че е малко евентуално да схванат сами какъв тъкмо е казусът. Затова бъдете открити и говорете напряко. Не чакайте сътрудникът ви да взема решение логичен задания мислено. И това, че не се сеща какво желаете да кажете, без да го казвате, не значи, че не ви обича.

Проучването на Грени открива, че най-трудните и деликатни тематики за диалог са секс, финанси и дразнещи привички. Нито един проблем обаче не е бил решен с безмълвие. Социологът поучава: в случай че имате проблеми в секса – кажете на половинката си какво не ви харесва и какво бихте желали да се промени. Макар да има възможност да ви се обиди, в дълготраен проект това е доста по-разумното решение – и за половия ви живот, и за прочувствената ви връзка. Същото важи за нездравословните привички и безконечната тематика за неналичието на пари.

„ Истинската обич изисква непрекъснато изпитание. Интимността е освен в любовта, само че и в доверието, в шерването на истината. Трудните диалози ви оказват помощ да заздравите интимността, връзката и доверието си “, споделя Грени.

Тези правила са елементарни, само че годни за всяка сфера на живота – другарство, работа, фамилии. Следването им би улеснило живота и би го направил по-приятен.

Цветелина Велчева /obekti.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР