Съществува грешното мнение, че честата употреба на яйца застрашава здравето.

...
Съществува грешното мнение, че честата употреба на яйца застрашава здравето.
Коментари Харесай

9 страхотни неща, които се случват с тялото ви след 2 яйца за закуска

 яйца

Съществува неверното мнение, че честата приложимост на яйца заплашва здравето. Всъщност не е по този начин. Яйцата са доста потребни за индивида и, несъмнено, при вярна обработка са безвредни. 

Те са отличен източник на протеин, съдържат витамини Д, Е, А, В12, фолат, рибофлавин, както и минерали: желязо, цинк, йод, селен и цинк. Хората с невисок холестерол в кръвта пък могат да ядат по няколко яйца дневно. 

И по този начин, какво се случва с нашия организъм при постоянна консумация на две яйца за закуска?

Подобрява се паметта

Яйченият жълтък е източник на скъп холин, който предава дребни нервни импулси, помагащи на човек да запомни детайлите.

Например, ще запомните по-добре къде сте си оставили телефона или ключовете за колата.

Изследванията посочили, че при задоволително количество холин в дажбата на човек, с изключение на паметта се усъвършенства и способността му за бърза реакция.

Подобрява се зрението

Изследванията посочили, че в яйцата се съдържа лутеин, който оказва помощ на зрението да бъде по-ясно и здраво. Лутеинът се намира в очната ябълка, той защищава окото от отрицателното въздействие на слънцето, както и понижа риска от развиването на катаракта.

Зъбите и костите стават по-здрави

В яйцата се съдържа огромно количество витаин Д, който управлява равнището на фосфор и калций в кръвта. Употребата на яйца оказва помощ на организма да усвоява калций, който прави костите по-здрави и пази от остеопороза.

Подобрява се здравето на черния дроб, косата, кожата

Сред дамите, които не използват задоволително количество витамин B, е доста публикуван дефицитът на фолат. На нас ни е провървяло, тъй като яйцата са отличен източник на този витамин. Фолатът оказва помощ в преработката на аминокиселините, нужни за образуването на еритроцити и деленето на клетките.

Намалява риска от развиване на сърдечно-съдови болести

Канадски учени са разкрили, че има директна връзка сред понижения риск от развиване на сърдечни заболявания и рака с наситената с яйца диета. Изследването е оповестено в Science Daily.

Работата е там, че в жълтъка на яйцето се съдържат два доста значими антиоксиданта – тирозин и триптофан.

Лесно се избавяте от непотребните килограми

Американски специалисти изяснили, че консумирането на яйца за закуска при нискокалорийна диета оказва помощ да се форсира процеса на загуба на килограми двойно. И още: яйцата ще ви дадат чувство за задоволеност, което продължава много дълго. Това също оказва помощ при отслабването.

Забавя се стареенето на организма

В състава на яйцата има аминокиселини, с помощта на които клетките постоянно се обновяват. С течение на времето потребността на човек от витамин Д непрекъснато се усилва. На хората над 60 години се предлага по 10 мг дневно от този витамин, в едно яйце се съдържа към 07, мг.

Усилва се имунната система

Ако желаете да бъдете колкото се може по-дълго здрави, започнете постоянно да ядете яйца! Проведени проучвания показали, че в случай че ядете по две яйца дневно, то те ще са задоволителни за отбраната на вашия организъм от заболявания, инфекции и разнообразни вируси.

В едно яйце се съдържат към 22 % от дневната доза селен, който оказва помощ на имунната система да стане по-здрава.

Увеличават се възможностите за зачеване

В яйцата се съдържа витамин Е, който усъвършенства спермата. Специалистите изясняват, че течността към ембриона на бременните дами съдържа витамин Е. Споменатият към този момент фолат попречва анемията измежду дамите и е извънредно нужен за развиването на плода в утробата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР