Съществува дълбок структурен проблем в българското здравеопазване, който изисква откровен

...
Съществува дълбок структурен проблем в българското здравеопазване, който изисква откровен
Коментари Харесай

Радев: Протестът на медицинските сестри не е проблем на сигурността, а на българското здравеопазване

Съществува бездънен систематичен проблем в българското опазване на здравето, който изисква прям и градивен разговор. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на пред публицисти в Дуръс, помолен да разяснява обстановката с протестиращите медицински сестри в постройката на Народното събрание на площад "Александър Батенберг ", оповестиха от президентския прессекретариат. Българският държавен глава е на посещаване в албанския град, с цел да се запознае на място с вредите от тежко земетресение през месец ноември м.г., довело до човешки жертви, доста потърпевши и огромни материални вреди.

Запитан за дейностите на Националната работа за защита, президентът съобщи, че НСО би трябвало да работи съгласно своите указания за защита на такива чувствителни обекти.

НСО: С риск за живота си чиновниците ни предотвратиха нелепа покруса

Държавният глава акцентира, че митингът на медицинските сестри не е проблем на сигурността и не може да бъде решен от НСО, а от Министерството на здравеопазването и отрасловата комисия в българския парламент.

Припомняме, че напрежението с митинга на медицинските сестри ескалира тази заран, откакто една от сестрите - Бойка Анастасова, излезе през прозореца и застана на перваза на втория етаж на постройката на някогашния партиен дом, застрашавайки живота си. С убеждаването ѝ да се прибере беше зает персонално шефът на НСО ген. Красимир Станчев, като в постройката имаше и психолози.

Извънредно състояние с барикадираните медицински сестри
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР