Съществено затопляне предстои през втората половина на следващата седмица. Преди

...
Съществено затопляне предстои през втората половина на следващата седмица. Преди
Коментари Харесай

Студено през уикенда, новата седмица започва със затопляне

Съществено стопляне следва през втората половина на идната седмица. Преди това, и в околните дни, ще остане доста по-студено от нормалното за втората половина на месец март.

Максималните температури през днешния ден са в интервала от 2° до 8°, а вятърът създаваше чувство за още по-студено, от действителното време. Най-силни са поривите и в последните часове на морския бряг – до към 70 км/ч.

През нощта ще остане прохладно, с по-значителна облачност над крайните югозападни региони, където ще превали слаб сняг. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 8° и минус 3°, оптималните - сред 2° и 7°. Ще продължи да духа сдържан, в крайните източни региони – мощен североизточен вятър. Ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, а на обособени места, основно по Черноморското крайбрежие, ще има и слаби валежи.

По-често облачно ще е в планините на следващия ден, тук-там със слаби превалявания от сняг, с по-голяма възможност в Рило-Родопската област. Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен, от североизток. Максималните температури в курортите ще бъдат сред минус 10° и минус 5°. Висока остава заплахата от лавини отвън обработените писти в ски-зоните.

Проливни превалявания от дъжд се чакат на следващия ден в южната поливина от Апенините и в източните региони на Пиринеите. Слаби валежи, най-вече от сняг, ще има и на обособени места на Балканите, където ще остане студено за сезона.

В неделя, 20-и март, ще посрещнем Астрономическата пролет с температури, типични за зимата. Ще остане прохладно, изключително в Източна България, където ще има и повече облаци. В началото на новата седмица още веднъж ще има превалявания – и от дъжд, и от сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР