Съществено захлаждане се очаква в близките дни. Ще има и

...
Съществено захлаждане се очаква в близките дни. Ще има и
Коментари Харесай

Следва понижение на температурите в следващите дни

Съществено захлаждане се чака в околните дни. Ще има и доста превалявания, съпроводени тук-там от гръмотевици.

Почти без превалявания и доста прохладно ще остане в Източна България и там рискът от пораждане на пожари ще бъде все по този начин рисково висок, само че още на следващия ден в Западна, а в четвъртък и в Централна България, заплахата внезапно понижава.

Утре в източните региони през целия ден ще остане доста прохладно, само че най-вече слънчево, до момента в който на доста места в Западна и Централна България ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са в необятни граници - от 26° до 34°.

Слънчево ще бъде времето и по Черноморието. Максималните температури там ще са сред 28-31°. Ще духа сдържан, следобяд - мощен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще се усили до 5 бала.Температурата на морската вода е 26-27°.

В планините денят ще стартира със слънчево време. И там вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен, от североизток. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще има интензивни превалявания от дъжд, съпроводени и от гръмотевици.

И на Балканите, в източните региони ще остане слънчево и прохладно, само че в останалата част от полуострова на доста места ще превали и прегърми, а температурите ще се намалят.

У нас, до петък температурите ще останат в необятни граници, от 24 градуса в западните региони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, основно в часовете към и след обяд, ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Остават изискванията и за градушки.

През почивните дни захлаждане се чака и в Източна България, а превалявания, краткотрайно интензивни, ще има на доста места в цялата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР